Cilj mi je bio da dobijemo, kada počnemo da igramo individualno - gubimo! Jokić pohvalio Lejkerse, drži Denver na zemlji!

17.05.2023

08:48

0

Autor: A. S.

Somborac ne dozvoljava saigračima da "dobiju krila"

Cilj mi je bio da dobijemo, kada počnemo da igramo individualno - gubimo! Jokić pohvalio Lejkerse, drži Denver na zemlji!
Nikola Jokić - Copyright Tanjug7AP Photo/Jack Dempsey

Stigli su Denver Nagetsi noćas do prve pobede u finalnoj seriji Zapadne konferencije sa Los Anđeles Lejkersima. Nakon velike borbe, tim iz Kolorada je slavio sa 132:126, a Nikola Jokić je upisao još jedan tripl-dabl.

Srpski centar je odigrao još jedan meč za pamćenje, 34 poena, 21 skok i 14 asistencija, pa je gotovo sam odbio nalet Lejkersa u drugom poluvremenu. Nakon utakmice, Somborac je izneo svoje utiske:

- Utakmica uspona i padova. Bili smo veoma dobri u prvom poluvremenu, kontrolisali sve, ritam, odbranu, skokove... A onda u drugom smo je izgubili. Oni su veoma dobar, talentovan tim i izgubili smo staloženost koju smo imali u prvom poluvremenu. Znali smo da će se vratiti, čvrst su tim, ali nije bitno da li pobeđujete sa 20 ili jednim poenom razlike, pobeda je pobeda - istakao je Jokić i istakao da se za ovaj susret nije posebno pripremao:

- Cilj mi je bio samo da dobijem utakmicu, nisam razmišljao šta ću tačno da uradim. Bilo je bitno samo da pobedimo i na sreću to smo i uradili.

Finalna serija igra se na četiri dobijene, prema kladionicama Nagetsi su favoriti, ali Jokić pokušava da ekipu održi prisebnom.

- Moramo da nastavimo da budemo svoji i radimo ono što mi radimo. Kada je tako, dobar smo tim. Kada počnemo da igramo individualno, bez fokusa, gubimo.

Kako je naveo, niska petorka Lejkersa nije iznenadila njega i saigrače, što se videlo i po rezultatu.

Pohvale na račun Kentevijusa Koldvel Poupa

- Mislim da sam na ovo pitanje odgovorio 17 puta. Koldvel Poup je sjajan, šampion je, pobednik, zna šta treba da radi. Profesionalac je, nema problem da se oglasi, čvrst je i zna koja mu je uloga i radi je najbolje na svetu  - rekao je Nikola.

- Odbrana je bila dobra i nalazio sam se u dobrim pozicijama da uhvatim loptu. Nisu nas iznenadili. Znali smo da će početi sa Vanderbiltom i Šruderom. Plej-of je, moramo da budemo agresivni, pobeđujemo. Posebno kod kuće, i posebno jer su dobili dve prve utakmice. Biti agresivan, to je normalno.

O neverovatnom šutu sa zvukom sirene za kraj treće deonice i to preko Entonija Dejvisa, u padu, sa velike udaljenosti, Jokić je skromno konstatovao:

- Nekada je sreća na našoj strani. Ludački šut, nije to nešto na čemu sam radio. Drago mi je što je ušla - naveo je Nikola i na kraju se još jednom dotakao povratka Lejkersa u poslednjoj deonici:

- Ne znam. Nije samo do nas, već i do njih. Veoma su dobar tim, imaju Dejvisa koji je igrao sjajno. Lebrona koji utiče na utakmicu na sve moguće načine, Ostin Rivs je odigrao veoma dobro, Hačimura... Nekada napad jednostavno bude bolji od odbrane - zaključio je Nikola Jokić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike