Imaju MVP-a, nemaju trenera: Fila otpustila "gubitnika", poznat spisak potencijalnih zamenika

16.05.2023

18:58

0

Autor: P.K.

Ekipa opet bez finala konferencije, trener ponovo stao kad je najvažnije

Imaju MVP-a, nemaju trenera: Fila otpustila "gubitnika", poznat spisak potencijalnih zamenika
Dok Rivers - Copyright Tanjug/AP Photo/Chris Szagola

Filadelfija Seventisikseri otpustili su trenera Doka Riversa.

Siksersi su proizveli MVP-a za ligaški deo sezone, Džoela Embida, za mnoge nepravedno, ali opet nisu uspeli da prođu u finale Istočne konferencije, pošto je ih je pobedio Boston u sedam mečeva.

Kako piše ESPN, kandidati za novokg trenera su Majk Budenholcer, Sem Kasel, Majk D'Antoni, Nik Ners, Frenk Vogel i Monti Vilijams.

Rivers je tokom tri sezone u Fialdelfiji ostvario skor od 154/82, uključujući 54 pobede u sezoni 2022/23 - najviše u franšizi od sezone 2000/01. Sikseri su bili jedan od najefikasnijih timova na oba kraja terena.

- Dok je jedan od najuspešnijih trenera u istoriji NBA, budući član Kuće slavnih, i neko koga duboko poštujem - rekao je predsednik košarkaških operacija Siksera, Dari Morej, u saopštenju.

- Zahvalni smo mu za sve što je uradio tokom svoje tri sezone ovde i zahvalni smo mu na značajnom uticaju koji je imao na našu franšizu. Nakon što smo imali priliku da razmislimo o našoj sezoni, odlučili smo da su neophodne određene promene kako bismo ostvarili naše ciljeve borbe za titulu.

Filadelfija se pridružuje Milvoki Baksima, Finiks Sansima, Toronto Reptorsima i Detroit Pistonsima među timovima koji traže glavnog trenera.

Rivers, koji je ostvario svoju 16. uzastopnu pobedničku sezonu kao glavni trener, izgubio je po 10. put u Sedmoj utakmici, uključujući pet puta zaredom.

Poraz od Seltiksa takođe je obeležio deveti uzastopni put da je Rivers izgubio kad je imao šansu da dođe do finala konferencije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike