Embida protiv Bostona nije bilo, ali ga to nije sprečilo da kritikuje i pecka saigrače! Ne možemo Džejms i ja sami da pobeđujemo! (VIDEO)

15.05.2023

07:53

0

Autor: A. S.

Da li ste ikada čuli Jokića da govori nešto ovako?

Embida protiv Bostona nije bilo, ali ga to nije sprečilo da kritikuje i pecka saigrače! Ne možemo Džejms i ja sami da pobeđujemo! (VIDEO)
Džoel Embid - Copyright Tanjug/AP Photo/Steven Senne

Filadelfija i Džoel Embid su zaustavljeni u sedmom meču polufinalne serije Istočne konferencije, Boston je bio ubedljiv sa 112:88, pa će igrati finale sa ekipom Majami Hita. Seltiksi su potpuno zatvorili rivala i ostavili ga bez prava da se nada preokretu, a interesantno da se aktuelni MVP lige, Džoel Embid nije primećivao na terenu.

Filadelfija je imala prednost od 3:2 u seriji i domaći teren da trijumfuje, kada je Boston pokazao da želi borbu za prsten i ove sezone, izjednačio, a potom na svom terenu obezbedio finale. Sjajan je bio Džejson Tejtum, dok na drugoj strani, kao da nije bilo Džoela Embida, koji je meč završio sa 15 poena, a na konferenciji za medije ne da nije prihvatio odgovornost, već je imao i šta da prigovori.

- Moramo da završimo posao, ništa nismo osvojili. Imamo šansu da pobedimo, mogli smo da završimo posao u šestoj utakmici, kod kuće. Imamo šansu sigurno. Ne znam šta će biti sa Džejmsom, znam da ima opcija u njegovom ugovoru. Neću se mngo mešati, ali verujem da on i ja zajedno imamo šansu da pobedimo. Moram i ja da napredujem, to će mi biti fokus, ali svi zajedno moramo da radimo i da napredujemo. Ne možeš da pobeđuješ sam, ne možemo Džejms i ja sami da pobedimo, košarka se igra pet na pet, svi moraju da rade na sebi, da se unaprede - kazao je Embid, pa nastavio obraćanje:

 

 

- Promašivao sam mnogo, to je na meni, mogao sam da budem mnogo bolji. Nekad možeš da kontrolišeš, nekad lopta ne ide onako kako si hteo, pa promašuješ one šuteve koje obično daješ. Za mene je jedna od stvari koju moram da radim kontrola lopte i dribling, da pomognem našoj igri u napadu, da širim igru. Bilo je mečeva u sezoni kada sam napadao obruč, pa izbacivao loptu do saigrača i to je kreiralo otvorene šuteve, ta kretnja lopte i igrača. Rekao bih da smo se loše kretali bez lopte u ovom meču. Znam da moram da napredujem, uzbuđen sam što ću raditi na sebi na leto i što ću se vratiti kao bolji igrač - zaključio je MVP.

U finalu Istoka sastaće se Boston i Majami, dok će na Zapadu igrati Denver i Lejkersi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike