Posle rapsodije Zvezde Ivanović ima i zamerke, a trener Budućnosti pričao i o "večitim rivalima"!

14.05.2023

22:03

0

Autor: D. N.

Crveno-beli ubedljivom pobedom otvorili polufinalnu seriju AdmiralBet ABA lige

Posle rapsodije Zvezde Ivanović ima i zamerke, a trener Budućnosti pričao i o "večitim rivalima"!
Duško Ivanović - Copyright MN Press

Ubedljivom pobedom nad ekipom Budućnosti, košarkaši Crvene zvezde otvorili su polufinalnu seriju AdmiralBet ABA lige. Rezultat je bio 93:55, a nakon meča u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić" pred novinare je izašao i Duško Ivanović.

- Mislim da je ključ večerašnje pobede bio u energiji, izvarnednoj energiji, u dobroj odbrani, mogli smo da trčimo, stekli smo prednost i održimo je i da pobedimo prvu utakmicu protiv jedne ekipe koja je pokazala jedno lice, koje nije njihovo pravo. Znamo da je Budućnost čvrsta ekipa, znamo da nam treba još jedna pobeda i da će biti teško - kazao je strateg Zvezde koji je upitan i da li ima neku zamerku.

- Ima puno, ali nećemo o tome.

Bilo je vremena i za odmor, pa je možda i to uticalo na ubedljivu pobedu. 

- Sve ima svoje dobre i loše strane, kad se napravi pauza posle intenzivnog perioda, kad smo imali utakmice na dva dana, postoji mogućnost da se izgubi ritam, uspeli smo da sačuvamo, sad ponovo imamo jednu pauzu, malo dužu i ja se nadam da ćemo održati taj ritam. Kad imaš pauzu, bitno je da se igrači odmore i pripremi utakmica, a s druge strane može da se izgubi ritam - zaključio je Ivanović.

O utakmici je pričao i kolega Petar Mijović.

- Mislim da posle ovakvog rezultata i ovakvog prvog poluvremena, sve što se desilo do kraja je jedan sled događaja koji je bio negde očekivan. U sudaru dva kvaliteta, odnosa kvaliteta, kakav je naš i ekipe Zvezde, ako niste na maksimalnom fokusu i koncentraciji svih 40 minuta, nemate šta da tražite protiv ovkavih tima. Mi ne da nismo bili 40 minuta nismo bili u dovoljnoj meri na potrebnom nivou, posebno mislim na koncentraciju i fokus kod nekih zadataka, mi nismo bili sem prvih 4-5 minuta - počeo je trener Budućnosti.

MN Press
 

Naredni meč na programu je 23. maja u Podgorici...

- Naši procenti su bili poražavajući i za dva i za tri poena, došli su kao pad jednog samopouzdanja koje smo kreirali u prethodnom periodu, a opet nedovoljnom adaptacijom na sve što je Zvezda pokazala. Mnogo stvari mora bolje, od odbrane, zagrađivanje koša, to su sve stvari iz kojih je Zvezda rešavala svoje probleme i te neke situacije koje smo uspevali da iskontrolišemo, padali smo, ostavili smo veliki broj otvorenih šuteva, što su oni iskoristili, to je ekipa koja sa igračke i trenerske strane jeste jedna od TOP 5 u Evropi.

Za kraj je pričao i o šansama da neko iznenadi Partizan i Zvezdu u plej-ofu. Podsetimo, crno-beli u četvrtfinalnoj seriji idu na Studentski centar, pa ako budu uspešni i na Cedevita Olimpiju.

- Svaka utakmica je  za sebe. Mislim da mi sigurno nećemo izaći da izgubimo što manje, nego ćemo pokušati da uvodimo utakmicu u ritam koji nama odgovara i uz koji možemo da dobijemo. Znamo da za tako nešto mora da se odradi mnogo stvari. Razlika tokom regularnog dela, Zvezda i Partizan su pokazali, pokazuje tabela, čak mislim da su se neki porazi desili splet okolnosti nego situacija.

A onda, znate i sami, ovo je kraj sezone, plej-of, te glave su potpuno na drugačijem nivou. Zvezda zaključana u svojim ambicijama, jasno je bilo po pristupu šta oni žele i jednostavno, mislim da u plejofu možemo oečkivati i veću razliku nego tokom regularnog dela sezone - zaključio je Mijović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike