Zvezda raznela Budućnost u paramparčad! Apsolutno demoliranje u Pioniru za vođstvo u seriji

14.05.2023

21:10

0

Autor: P. K.

Fantastična partija crveno-belih i užasan nastup Podgoričana

Zvezda raznela Budućnost u paramparčad!  Apsolutno demoliranje u Pioniru za vođstvo u seriji
Luka Vildoza - Copyright MN press

Crvena zvezda je apsolutno raznela Budućnost na sitne komade u prvom meču polufinala plej-ofa AdmiralBet ABA lige. 

Meč je praktično bio rešen sredinom druge četvrtine, a na kraju, Crvena zvezda - Budućnost 93:55 (30:16, 21:17, 22:10, 20:12).

Od početka je Zvezda povela, ni u jednom trenutku nije bilo nedoumica, a utakmica je već u drugoj četrvtini bila rešena, jer je domaći tim bio toliko nadmoćan.

Da stvari budu bolje, publika u Pioniru videla je brojne atrakcije, za dodatno uživanje i podizanje morala navijačima. 

Sledeći meč na redu je za devet dana.

Odličnu odbranu je igrala Zvezda i uvek je pronalazila rešenja u napadu i odigrala je jedan od svojih najboljih mečeva u istoriji doigravanja AdmiralBet ABA lige. Istina je da je Budućnost igrala daleko ispod svog nivoa, ali treba razmotriti i da li joj je to bio loš dan ili joj Zvezda nije dala da igra.

Pun Pionir je u sjajnoj atmosferi ispratio svoje ljubimce, koji su publici zauzvrat ponudili dosta atrakcija. Njih možete naći u našem Blogu ispod.

Petorica Zvezdinih košarkaša bili su dvocifreni. Filip Petrušev dao je 17 poena uz četiri skoka. Ben Bentil dodao je 13 poena. Luka Mitrović je imao dabl-dabl sa 11 poena i 10 skokova, uz tri asistencije, dok je Fakundo Kampaco završio meč sa 11 poena, 6 asistencija i tri ukradene lopte. Luka Vildoza je imao 10 poena i tri asistencije.

Što se tiče Budućnosti, jedini "dvocifreni" bio je Erik Grin sa 13 poena.

BLOG UŽIVO:

Kraj meča, 93:55

36. minut: Zakucava Dobrić! Kakvo demoliranje! Sjajno izdanje Zvezde, ali i jedno od najgorih izdanja Budućnosti poslednjih godina. 83:45.

33. minut: Miran tok meča, Zvezda održava prednost od oko 30 poena. Rešeno je ovo odavno. 76:45.

Kraj treće četvrtine, 73:43

30. minut: Zvezda je potpuno, potpuno demolirala Budućnost.

26. minut: Kampacov i Petrušev rešavaju, odbrana Budućnosti deluje potpuno nemoćno, a sada i napad. Ogromna razlika, 64:37.

25. minut: Mitrović siguran, pa onda ispravlja šut Kampaca, nema nikakvih nedoumica trenutno u Pioniru. 60:35. Tajm-aut Mijovića.

21. minut: Nedović pogađa fantastičnu trojku! Uspeo je pokušaj da se prevari vreme na isteku napada, jednom rukom daje koš, sudije gledaju i da - trojka! 54:33

21. minut: Atić promašuje, na drugoj strani Petrušev promašuje, ali ga Kaba spektakularno blokira! Ovaj meč je prepun atrakcija! 51:33

Kraj prvog poluvremena, 51:33

20. minut: Kraj prvog poluvremena. Sjajna igra Zvezde na oba kraja. Kad pogledate rezultat, pomislili biste da je sve bilo savršeno, ali su crveno-beli dosta promašivali i to je jedini razlog zašto Budućnost nije doživela pravi potop. Gledali smo čistu magiju Kampaca, ali i dodire magije Vildoze i Mitrovića i sjajnu atmosferu. Čisto uživanje od utakmice.

19. minut: Martin se upisao u listu strelaca, Dobrić promašuje, ali Kampaco opet daje trojku, pa se posle baca i hvata nemoguće! Magija, hala je "poludela", ali je istekao napad. Deluje da su se svi prepustili emocijama. 51:30

15. minut: O'Brajen pogađa ispod ruke protivnika, malo magije i za Podgoričane. Ali, nema tu morala, jer Kampaco daje trojku. 46:26

14. minut: Magija Vildoze, dodavanje koje čini odbranu Budućnosti da deluje amaterski uz sve dužno poštovanje. Kroz šumu igrača je pronašao Nedovića na ziceru za 43:24

13. minut: Marković daje trojku, pa Vildoza, rešeta Zvezda iz svih oružja! Ludilo u Pioniru! 41:20

12. minut: Fantastično igra Zvezda sada, Mitrović SPEKTAKULARNO zakucava, skoro sigurni najspektakularnije u karijeri, u duhu Šona Kempa, za starije ljubitelje NBA... 35:20.

Kraj prve četvrtine, 30:16

10. minut: Sjajna, sjajna odbrana Zvezde. Četrvtina se završava Vildozinom asistencijom iza leđa za trojku Bentila! Atrakcija. 30:16

9. minut: Vildoza se probudio, pokazao je znake briljantnosti i u napadu i u odbrani, Jagodić-Kuridža ne dozvoljava Zvezdi da se previše odlepi. 26:16.

8. minut: Mitrović posle ofanzivnog skoka donosi dvocifrenu prednost Zvezdi, 22:11.

7. minut: Petrušev daje trojku, Mijović traži tajm-aut. Prva osetnija prednost Zvezde. 20:11.

- Probudila se publika u Pioniru, Lazić dobija ovacije i skandiranje publike. Uželeli su se navijači Zvezde svog kapitena.

5. minut: Malo se previše igraju crveno-beli, propustili su kontru zbog želje da se dodaju. Pre toga Lazić daje trojku, a Petrušev 2+1, na drugoj strani dva puta Atić. Televizijski tajm-aut. 15:11

- Meč uživo gleda fudbaler Torina, na pozajmici iz Marseja, a nekada as Crvene zvezde, Nemanja Radonjić:

MN Press
 

4. minut: Kaba i O'Brajen vezuju tri poena, a onda Kampaco "porađa" koš, da bi Atić dao prvi laki koš na utakmici. Na to se nadovezuje Kampaco iz "ofsajda". Dobra dinamika u početku. 8:5.

1. minut: Počeo je meč! Petrušev, pa Kuzmić i Zvezdini centri donose 4:0.

- Igrači su na terenu, uskoro počinjemo!

- Sastav Budućnosti: Rejnolds, Bel-Hejs, Atić, Kaba, Lekomt, O'Brajen, Ilić, Jagodić-Kuridža, Drobnjak, Popović, Grin, Kamenjaš.

- Ovo je sastav Crvene zvezde:Vildoza, Kampaco, Mitrović, Lazić, Martin, Dobrić, Ivanović, Nedović, Marković, Kuzmić, Petrušev, Bentil.

Nema Stefana Lazarevića.

Podsetimo, drugi polufinalni par činiće Cedevita Olimpija i bolji iz okršaja Partizana i Studentskog centra

Sudije su: Saša Pukl, Damir Javor i Sašo Petek, na šta su crveno-beli imali zamerke.

Dešavanja iz nekadašnjeg "Pionira" možete da pratite u našem tekstualnom prenosu, kao i na Premiumu 1 TV Arena sport, od 19.30.

Treneri oba tima, Duško Ivanović i Petar Mijović sa velikim poštovanjem o protivniku.

- Budućnost nakon promene trenera igra izvanredno, i pre toga ekipa je selektirana i ima kvalitet iza međunarodna takmičenja poput Evrokupa, a sa pojačanjima koja su stigla i za nivo više. Ozbiljan klub je u pitanju, imaju svoje ambicije i želje, a to je sigurno plasman u finale. Igraju agresivno, sa puno samopouzdanja i sa jasno podeljenim ulogama - kazao je Ivanović, strateg crveno-belih.

Da će meč u beogradskoj dvorani biti veoma zahtevna svestan je i Mijović. 

- Igramo protiv ekipe koja je svojim igrama u Evroligi pokazala koju količinu kvaliteta poseduje na svim pozicijama. Jedna utakmica koju pokušavamo da doživimo kao ozbiljan izazov i mogućnost da vidimo gde u odnosu na ekipu koja ima veliku količinu talenta.

Zasigurno da su favoriti u ovoj seriji, ali i ova serija ima neki prefiks derbija. Ne samo zbog njihovog kvaliteta već i zbog kvaliteta koji mi posedujemo. Godinama smo u samom vrhu ABA lige i ovo su postali klasici regionalne košarke - podvukao je trener Budućnosti.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike