Odluka NBA lige iznervirala navijače: Koje to kriterijume oni imaju, Jokiću ponovo načinjena nepravda!

11.05.2023

08:07

0

Autor: A. S.

Srpski centar ove sezone nije najvoljeniji igrač u Americi

Odluka NBA lige iznervirala navijače: Koje to kriterijume oni imaju, Jokiću ponovo načinjena nepravda!
Nikola Jokić - Copyright Tanjug/AP

Plej-of NBA lige polako ulazi u završnu fazu, a Nikola Jokić sa njegovim Denver Nagetsima čini sve kako bi se dokopao završnice i borbe za prsten.

Nedavno je proglašen i MVP lige, priznanje je ovog puta pripalo Džoelu Embidu, a Jokić je ostao u vrhu kandidata, zajedno sa Janisom Adetokumbom.

Interesantno, ali samo nekoliko dana kasnije, obelodanjene su i najbolje petorke lige, a u njima je mnogo nelogičnosti.

Somborac nije uvršten u najbolju petorku sezone, prvi put posle dve sezone. Zanimljiv je kriterijum NBA lige, naročito kada je Jokić odigrao neverovatnu sezonu za Nagetse i umalo stigao do tripl-dabl proseka.

Jasno je pravilo lige da su pozicije zaključane, odnosno da je nemoguće u petorci imati dvojicu igrača na istoj poziciji, a očigledno da su dali prednost Kameruncu, pre svega jer je ove sezone dobio i MVP priznanje.

Tako su se u najboljoj petorci su tako Šaj Gildžs-Aleksander (Oklahoma), Luka Dončić (Dalas), Janis Adetokunbo (Milvoki), Džejson Tejtum (Boston) i Džoel Embid (Filadelfija). 

Nikola je svoje mesto pronašao u drugoj petorci, u kojoj su pored njega i Stef Kari (Golden Stejt), Donovan Mičel (Klivlend), Džimi Batler (Majami) i Džejlin Braun (Boston). 

Bilo je i treće postave, a čine je Demijan Lilard (Portland), Dieron Foks (Sakramento), Lebron Džejms (L.A. Lejkers), Domantas Sabonis (Sakramento) i Džulijus Rendl (Njujork).

Navijači su nakon objavljivanja istih imali brojnih pitanja, više je nelogičnosti, nije bilo mesta za igrače poput Pola Džordža iz Klipersa, ali su na kraju morali da prihvate odluku lige.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike