Razbio Lebrona i društvo, ali jedva čeka da zaigra u Los Anđelesu: Ne bih bio to što jesam bez njega

05.05.2023

23:00

0

Voriorsi igraju sjajno u ovom plej-ofu

Razbio Lebrona i društvo, ali jedva čeka da zaigra u Los Anđelesu: Ne bih bio to što jesam bez njega
Klej Tompson - Copyright Tanjug/AP Photo/Godofredo A. Vásquez

Košarkaš Golden Stejta Klej Tompson rekao je posle pobede nad LA Lejkersima da mu je pokojni velikan Kobi Brajant najveća inspiracija.

Golden Stejt je aktuelno šampion slavio je ubedljivom pobedom 127:100 u drugom meču polufinala plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige. Golden Stejt je izjednačio na 1:1 u seriji, koja se igra na četiri pobede.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Klej Tompson sa 30 poena, a pogodio je osam trojki iz 11 pokušaja.

- Išao sam kao srednjoškolac u Stejpls centar sa ocem, sanjao da igram na tom parketu, da igram protiv najboljih na svetu. Biti tamo, biti deo toga, neću izgubiti iz vida kakva je to prilika. Uzbuđen sam što ću to raditi u zgradi u kojoj su došli svi moji košarkaški snovi. Ogroman sam Kobijev fan, on je moja najveća inspiracija. Igraću najjače što mogu u njegovu čast i čast njegove ćerke Điđi jer bez njegove igre i svih tih godina tokom kojih sam gledao njegovu istrajnost na parketu, ne bih bio sportista kakav sam danas.

Tompson i Stef Kari su poznati kao "Splash Brothers" (Braća "spleš"), a Golden Stejt je posle slabe sezone počeo da igra mnogo bolje u plej-ofu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike