Anđušić i Madar uglas: Svesni smo toga šta ovaj meč znači za Partizan i našim navijačima!

01.05.2023

13:32

0

Autor: D. P.

Crno-beli spremni za Real

Anđušić i Madar uglas: Svesni smo toga šta ovaj meč znači za Partizan i našim navijačima!
Copyright KK Partizan

Košarkaši Partizana pripremaju se za treći meč plej-ofa četvrtfinalne serije Evrolige protiv Real Madrida, koji će se odigrati u utorak u Areni od 20.30 časova.

Danilo Anđušić je u očima navijača neko ko mora da nadoknadi izostanak Kevina Pantera i iskustvom i poenima.

Najvažnija utakmica u sezoni. Lepa prilika, ali ne treba da nas opusti nijednog trenutka. Kao što je Kevin napomenuo posle prvog meča treba da nastavimo kao da je nerešeno jer ćemo samo tako imati pravu motivaciju da nastavimo dalje i pružimo još jednu dobru partiju. Očekuje nas sigurno težak meč, oni će se boriti. Imaju sjajna roster od 18 vrhunskih igrača, neće doći sa belom zastavicom u Beograd, želeće povratak u Madrid, tako da moramo biti maksimalno fokusirani - rekao je Anđušić.

- Sjajna stvar je što je organizovano gledanje utakmice na Kalemegdanu. Narvano, sjajna je i ta podrška koju dobijamo sa svih strana. Euforija je neverovatna, motiviše nas još više da idemo preko maksimuma, sigurno da ćemo zbog toga još više želeti da ih pobedimo i osiguramo plasman na F4.

U timu, međutim, nema euforije:

- Nema stvarno euforije, znamo da smo jako blizu, radimo, ali ona se oseća u vazduhu. Idemo meč po meč, kao i kroz celu ovu sezonu takav i sad imamo pristup.

- Možda se može reći i da nas je incidetn u Madridu dodatno zbližio, ali mislim da imamo sjajnu atmosferu tokom cele sezone. Baš kao što sam već rekao, i kada smo bili u lošim momentima, mislim da se ona videla. Osećaju to ljudi i koji nas prate, to je velika stvar koja krasi tim i razlog što pravimo ovakve rezultate. Ono što se desilo ne bih rekao da je nešto dodatno uticalo, ali svakako takve stvari ne bi trebale da se doagađaju.

"Popunjavanje cipela" Kevina Pantera bilo je jedno od pitanja za Anđušića:

- Spreman sam, naravno, da nisam ne bih bio ovde.

Problem sa nabavkom ulaznica nije mogao da zaobiđe ni igrače Partizana:

- Imao sam i previše poziva, stvarno se poslednje tri nedelje priča o tome, svi živi zovu, svi bi da dođu. Da Arena prima 50.000 bila opet puna, to je sjajna stvar, voleo bih kada bih mogao svima da izađem u susret. Žao mi je što ne mogu to da učnim, ali nadam se da ćemo se zajedno radovati posle meča.

Anđušić priznaje da se prvi put susreće sa ovakvom atmosferom, iako je prošle godine igrao četvrtfinale Evrolige sa Monakom.

Plejmejker Jam Madar kaže da je njegova ekipa svesna važnosti ovog meča i zna šta on znači za klub i navijače:

- Svaka igra je bitna, trudimo se da se fokusiramo na jednu po jednu, uradićemo sve što je do nas, znamo da će biti sjajna atmosfera, a mi ćemo raditi naš posao. Nadamo se da će biti dobra utakmica, znamo kako će biti sa odbranom i da će oni navaljivati - rekao je Madar i dodao:

- Mislim da su svi uzbuđeni, svi znaju šta to znači za grad, za klub, za nas kao igrače, uzbuđeni smo zbog utakmice, daćemo sve od sebe da pobedimo. Poruka za navijače? Siguran sam da će nam pružiti sjajnu podršku. Mi ćemo se boriti za svaku loptu, svaki šut, daćemo sve od sebe...

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike