Nije lako, nemaju slabu tačku: Zadrani svesni Zvezdinih kvaliteta, ali u Beograd stiže i MVP lige!

27.04.2023

21:44

0

Autor: A. S.

Počinje plej-of ABA lige, a crveno-beli čekaju neugodnu hrvatsku ekipu

Nije lako, nemaju slabu tačku: Zadrani svesni Zvezdinih kvaliteta, ali u Beograd stiže i MVP lige!
Luka Božić - Copyright AdmiralBet ABA liga/Zadar/Zvonko Kucelin

Košarkaši Zadra u petak gostuju Crvenoj zvezdi na otvaranju plej-of faze AdmiralBet ABA lige. Prvi meč ovih rivala na programu je od 20 sati, crveno-beli su veliki favoriti, ali hrvatski sastav ne dolazi sa belom zastavom.

Zadranima je vetar u leđa pobeda koju su ostvarili u prvom delu sezone, ali se od tada mnogo toga promenilo, između ostalog sada je na klupi domaćeg tima Duško Ivanović.

Takođe, ekipa Danijela Jusupa u Beograd stiže sa Lukom Božićem, koji je u međuvremenu dobio potvrdu za najboljeg igrača ABA lige.

- Ne mogu reći koga bih izabrao da sam mogao da biram. I Partizan i Crvena zvezda su visoko podigli lestvicu, dominiraju ligom, kvalitetom i takmičarskim nabojem, naročito jednih prema drugima. U Beogradu se strašno dižu tenzije, motivisani su i jedni i drugi za osvajanje ABA prstena i sigurno neće ništa prepustiti slučaju. Mi ćemo napraviti maksimalno što možemo. Protiv takvih ekipa nije lako igrati, nemaju slabu tačku. Dobri su šuteri, dobri su u odbrani, dobro skaču… Teško je naći pukotinu, ali ako tako razmišljaš ne treba ni da igraš. Moramo biti aktivni svih 40 minuta, naći neku svoju šansu - rekao je trener Jusup.

Što se tiče prve utakmice u sezoni ova dva tima, Trener Jusup je svestan brojnih promena na obe strane. Zadar je napustio Antonio Jordano, dok je Zvezdu pojačao Fakundo Kampaco.

- Mi smo nakon odlaska Jordana promenili igru. On je bio izuzetan šuter koji je iz tranzicije uzimao šuteve za tri poena. Sada više ne možemo tako da igramo, moramo se postaviti konzervativnije, s jačom obranom, na manji broj poena. Pravilo je da za pobedu u gostima moraš jedan deo koševa da daš iz kontranapada i imaš dosta visok procenat šut za tri. Ja bih rado da igramo kao u prvoj utakmici sa Zvezdom, ali sada moramo neke stvari menjati.

Zadar se može osloniti u ovom susretu i na Arijana Lakića, kome je beogradska atmosfera dobro poznata.

- Igraćemo na jakom gostujućem terenu, pogotovo u plej-ofu, ali ipak mislim da možemo ići bez pritiska. Daćemo 100 posto od seb, pa kako ispadne. Očekivanja su veroatno takva da mi nećemo ići na pobedu, tako je bilo i pre prve utakmice, ali mi smo tamo išli kako bismo pobedili i pobedili smo. Nema tu predaje. Ako rezultat bude na našoj strani biće odlično. Ako ne bude, najvažnije je da smo dali sve od sebe - rekao je Lakić.

Drugi meč serije igra se u ponedeljak 8. maja u Zadru od 18 sati.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike