Nije sujeverje, Mega samo pamti prošlost pred plej-of - Barać ponosan na sve što je do sada urađeno

27.04.2023

14:23

0

Mega se vraća na mesto uspeha, igra tamo gde ima mnogo navijača

Nije sujeverje, Mega samo pamti prošlost pred plej-of - Barać ponosan na sve što je do sada urađeno
Marko Barać - Copyright AdmiralBet ABA liga/Dragana Stjepanović

Mega se sprema za duel protiv Budućnosti u četvrtfinalu AdmiralBet ABA lige, u duelu u kome priznaje da su Podgoričani favoriti, ali se u logistici sprema za pobedu.

Kako to znamo?

Revanš će se igrati u Sremskoj Mitrovici, u kojoj je Mega i ranije bila domaćin i u kojoj je u sezoni 2015/16 u plej-of seriji izbacila upravo Budućnost! Na pitanje zašto se igra baš tamo, portparol kluba Ivan Todorović uz blagi osmeh odgovara:

- Igrali smo 25. marta utakmicu isto protiv Budućnosti, hala je bila puna, imali smo lepu podršku… A i lepe uspomene, jer smo i ranije igrali tamo protiv Budućnosti.

Na opasku da je možda u pitanju sujeverje, Todorović se pogledao sa trenerom Markom Baraćem, a onda se zagonetno osmehnuo.

No, mimo sujeverja, igra se košarka, a Barać se osvrnuo i na ligaški deo takmičenja:

- Mi smo kao daleko najmlađi tim u ligi, sa prosekom od tačno 20 godina, nešto manje, nešto više, i na kraju zauzeli šesto mesto, što je izuzetan rezultat. Veoma sam ponosan na to gde smo bili u avgustu septembru i kako su tada izgledali u odnosu na kraj sezone. Mnogo lepih stvari se desilo, pali su istorijski rekordi, devet pobeda u 10 utakmica, najveći niz u istoriji kluba, koji je i ranije imao izuzetne rezultate. Hvala menadžmentu kluba na svim uslovima koji su nam to omogućili, kao i medicinskom timu i svima u klubu. Mi smo zahtevna grupa, nije lako podržavati nas i biti sa nama.

Što se tiče plej-ofa…

- Što se tiče plej-ofa, to je kruna sezone, veliko zadovoljstvo, veliki izazov. Budućnost je izuzetan tim, koji je doselekcijom napravio izuzetan tim, sa mnogo iskusnih igrača koji imaju poene u rukama. Pred nama je zahtevna serija. Igra se na njihovom terenu. Znamo koliko je nezgodno igrati u Morači, da je to hala u kojoj se vrlo teško odnose pobede. Spremili smo se dobro da probamo da dođemo do tog iznenađenja.

Budućnost je posle poraza od Borca smenila Vladimira Jovanovića i vratila Petra Mijovića na mesto trenera.

- Oni su napravili promene u stručnom štabu. Svaka takva promena donosi do reakcije, posebno neposredno nakon nje. Oni su je pokazali protiv Partizana. Na nama je da probamo da reagujemo na sva eventualna iznenađenja i da reagujemo u toku utakmice, a da ne izgubimo sve ono što nas je krasilo ovih meseci i što nas je dovelo do toga da učestvujemo u plej-ofu… Bez utakmice smo skoro dve nedelje, a u ovom periodu nije lako pronaći protivnika za ostajanje u ritmu.

Rekli ste "iznenađenje", koliko se uopšte može govoriti o iznenađenju u ovakvoj ligi?

- Nisam uopšte povlačio paralelu po pitanju taktike. Što se tiče nas, dobro je poznat način na koji igramo. Oni imaju prostora za određena taktička iznenađenja. A iznenađenje je kad praktično bilo koji klub, osim evroligaša, pobedi u Podgorici. Moramo da budemo iskreni i da kažemo da igramo protiv izvanrednog protivnika, a nama ako se ukaže šansa i da slavimo, probaćemo da je iskoristimo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike