Španci o pobedi Partizana u Madridu: Magija košarkaškog vešca iz Čačka i šutera iz Bronksa menja istoriju košarke!

26.04.2023

13:49

0

Autor: D. P.

Panter o igranju za "orlove" - Volim Srbiju

Španci o pobedi Partizana u Madridu: Magija košarkaškog vešca iz Čačka i šutera iz Bronksa menja istoriju košarke!
Kevin Panter - Copyright Profimedia

Španska Marka u današnjem izdanju jedan deo prostora za košarku posvećuje junaku Partizanove pobede nad Realom, sinoć u Vizink centru.

Ugledni sportski dnevnik piše da se Panterov kvalitet dao naslutiti tokom njegovog igranja u Olimpiji iz Milana, ali da je "pod plaštom košarkaškog vešca Željka Obradovića, u taktički savršenom timu, postao remetilački faktor".

Nije baš dovoljno jasno da li je autor teksta iskoristio Panterovu arhivsku izjavu ili joj je datum od juče posle meča, ali Španac Euhenio Munjoz Fernandez napominje da Partizanov kapiten poseduje srpsko državljanstvo i da postoji šansa da ga posle crno-belog dresa svet vidi i u opremi "orlova":

- Imam poseban odnos sa Srbijom. Volim je. Dobio sam pasoš i čuo sam da se ta mogućnost ceni. Ako me pozovu ja sam otvoren - rekao je Panter, a prenosi današnja Marka.

Magija "vešca" iz Čačka

Kako god se ova priča završila u budućnosti, pogled unazad otkriva da je momak iz Bronska, rođen 1993. godine, "ukrao šou u Vizink centru":

- Sjajna trojka za rušenje Real Madrida i rešavanje prvog četvrtfinalnog meča u korist "starog" Željka Obradovića i njegovog gotovo neograničenog arsenala mađioničarskih trikova. Talenat da se generišu udarci i smirenost, do maksimuma. Odlučnost igrača, koji je pretnja "kralju" takmičenja, mogao bi da promeni istoriju Srbije i istorijsku moć košarke - piše Marka u uvodniku:

Profimedia
Kevin Panter i Zek Ledej

 

- Panter je već pet godina evropski košarkaški klasik. Bez epizode u NBA, nastavlja da napreduje u Evroligi. Postaje sve odlučniji. Dogodilo tokom njegovog boravka u Olimpiji iz Milana, kada je kao lider italijanskog tima stigao do Fajnal fora u Kelnu 2021. i imao sjajno polufinale protiv Barse. Imao je loptu za izjednačenje u poslednjih osam sekundi, šut je bio kratak, a Higins je zadao završni udarac na kontri.

Taj trenutak u eliti mu nije dao veliki skok, a novi zamah morao je da bude pod plaštom "veštice" Obradovića. U taktički savršenom timu, on je remetilački element. On je i njihov kapiten.

Partizan menja istoriju košarke

Ako postignu nemoguće i sruše Madrid, Partizan bi se vratio na Fajnal-for na koji nisu kročili još od 2009-10, u tom timu koji je završio četvrti sa Boom Mekalebom kao bedemom.

Bilo bi to i novi oživljavanje srpskih klubova, sila koja bi mogla da računa na Pantera. Jer bek iz Bronksa ima srpski pasoš i oduševljen je mogućim pozivom "orlova".

MN Press
Željko Obradović

 

To bi bila velika promena za giganta svetske košarke. Nikada nisu prihvatili nacionalizovane igrače, ali realnost tima je drugačija. Uprkos tome što ima mnoštvo zvezda, oni su neko vreme bili daleko od borbe za zlatne medalje, kao što se desilo i na prošlom Evrobasketu.

Panter bi mogao da promeni tradiciju regiona koji živi za košarku. Možda njegova uzbudljiva serija protiv Madrida pokrene sve - zapisala je Marka.

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike