Borac će se boriti za opstanak, ali ima najboljeg strelca lige! Amerikanac je dominirao i zasluženo poneo preznanje (VIDEO)

25.04.2023

16:34

0

Autor: P.K.

Nastavljena je sezona individualnih priznanja u AdmiralBet ABA ligi

Borac će se boriti za opstanak, ali ima najboljeg strelca lige! Amerikanac je dominirao i zasluženo poneo preznanje (VIDEO)
Hanter Hejl u akciji - Copyright AdmiralBet ABA liga/Budućnost VOLI/Filip Roganović

Bek Borca Hanter Hejl je najbolji strelac regularnog dela sezone 2022/23 u AdmiralBet ABA ligi, pošto je tokom cele sezone blistao i tako postao treći igrač u istoriji regionalnog takmičenja koji će zvanično dobiti nagradu za najboljeg strelca.

Hejl, koji je visok 192 cm i igra na poziciji beka-šutera.

On je predvodio konkurenciju u pogledu postizanja koševa u AdmiralBet ABA ligi sa prosekom od 22,31 poena po utakmici, što je više od bilo kog drugog igrača u ligaškom delu takmičenja.

Odmah za njim je krilo Zadra i glavni kandidat za MPV titulu, Luka Božić, koji je imao prosek od 22 poena po utakmici.

Titula najboljeg strelca ligaškog dela AdmiralBet ABA lige prvi put je dodeljena za sezonu 2020/21, kada je priznanje dobio Filip Petrušev, koji je te sezone igrao za Megu. Sezonu kasnije, priznanje je poneo Šenon Šorter, tada iz Splita.

U konkurenciji su bili igrači koji su odigrali makar 50 odsto utakmica u ligaškom delu takmičenja i morali su na kraju da budu igrači kluba za koji su nastupali.

Borac je takmičenje završio na pretposlednjem mestu i igraće za opstanak protiv Heliosa iz Domžala.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike