Maljkovićeva veliki navijač Partizana: Ponosna na crno-bele - dotakla se i mečeva sa Realom!

20.04.2023

00:44

0

Selektorka košarkašica Srbije ostvarila veliki uspeh osvajanjem Evrolige sa Fenerbahčeom

Maljkovićeva veliki navijač Partizana: Ponosna na crno-bele - dotakla se i mečeva sa Realom!
Marina Maljković - Copyright MN Press

Selektorka košarkašica Srbije Marina Maljković priznala je da je izuzetno srećna i ponosna što je sa Fenerbahčeom osvojila žensku Evroligu.  

- Ne znam da li je slučajnost ili ne, ali ja osvajam taj veliki trofej, koji ima posebno mesto u mom srcu. Moj otac je pre 30 godina osvojio trofej sa Limožom, a ja sada sa Fenerbahčeom. I moj voljeni klub Partizan je pre 31 godinu bio šampion Evrope - izjavila je Marina Maljković za televiziju K1.

Ona se osvrnula i košarkašice Srbije, napominjući da očekuje dobre rezultate i sa našim devojkama.

- Mislim da ženska reprezentacija Srbije ima svu moguću pažnju s obzirom na rezultate koje je postigla u prethodnom periodu. Poslednjih godina su rezultati naše selekcije i od strane države i od strane medija ispraćeni na najbolji mogući način. Moj moto je da uvek može bolje. Srbiji nedostaju jaki klubovi i jaka liga da bi reprezentacija uvek trajala i da ne bi imala prekide na velikim takmičenjima. To je ono što Srbiji nedostaje.

Marina Maljković je posebno ponosna što je dobila čestitke od takvih trenera kakvi su Obradović, Ivanović, Pešić i mnogi drugi.

- Obradović, Duško Ivanović, Bogdan Tanjević, Svetislav Pešić... Svi oni su mi čestitali na tituli. Obradovič vrlo dobro zna koliko je za Fenerbahče bitna ova titula. Osvojili smo konačno evropski trofej, posle nekoliko poraza u finalima. Podsećam i da je Obradović doneo jedinu evropsku titulu muškom timu. Turski novinari su Fenerbahče prozvali Serbobahče.

Neizbežno pitanje je bilo vezano i za šanse Partizana protiv Reala u TOP 8. 

- Biće neizmerno teško, ali sa druge strane apsolutno verujem u Obradovića. Ne vidim limite i granice za ovaj tim Partizana. Najteži posao trenera je da sastavi dobar tim i dobre ljude. To je Partizan uradio. Zato ne vidim granice mog voljenog kluba koliko god da je teško", istakla je Maljkovićeva i navela da je atmosfera u "Štark areni" koju prave navijači Partizana odjeknula širom Evrope - zaključila je Marina Maljković.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: K1

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike