Denver od sjaja do očaja, ali i do pobede koja život znači

23.09.2020

05:00 >> 08:32

0

Najvažnija vest posle trećeg meča finala Zapadne konferencije je da je tim Nikole Jokića smanjio prednost Los Anđeles Lejkersa na 2:1

Denver od sjaja do očaja, ali i do pobede koja život znači
Copyright Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Da krenemo od najbitnijeg. Denver Nikole Jokić prepolovio je prednost Lejkersa u finalu Zapadne konferencije – 114:106 (29:27, 34:36, 30:22, 21:31).

Imao je Denver čak 20 poena prednosti tokom četvrte četvrtine, a onda umalo sve nije prosuo. Da jeste, to bi verovatno bio i kraj svake nade da mogu u veliko NBA finale, pošto se u istoriji najjače košarkaške lige na svetu nikada nije dogodilo da se neki tim u plej-ofu plasira u sledeću rundu, a da je rival sa 3:0 (serije se igraju na četiri dobijena meča).

Lejekrsi su uradili sve što su mogli da bi se vratili u meč. Kada su videli da imaju ogorman zaostatak zaigrali su zonsku odbranu. Usledila je serija 19:2 i meč je ponovo postao uzbudljiv. A onda je Denver odlučio da odbrani čast. U momentima kada im je prednost istopljena na tek četiri poena, Marej je pobodio trojku, onda je servirao poene Polu Milsapu, a sve je začionio još jednom trojkom. Na 53 sekunde pre kraja meča sve je bilo rešeno – 111:99 za Denver.

Nikola Jokić je meč završio sa 22 poena uz šut iz igre 14-9, pogođenih tri od četiri slobodna bacanja, deset skokova, pet asistencija, ali i isto toliko izgubljenih lopti. Na parketu je proveo 37 minuta. Od starta meča Nikola je preuzeo ulogu lidera. Bio je agresivan, razigravao je saigrače, a potpuno je nadigrao direktne čuvare Mekgija i Dejvisa. Statistika posle prvih deset minuta igre je jasno oslikavala kako je Nikola igrao – 11 poena (7-5 šut iz igre, 4 skoka, 2 asistencije).

Denver je, ruku na srce, bez pomoći Jokića koji je u tim momentima bio na klupi, tokom druge četvrtine napravio veliku seriju 17:2, posle koje je stigao do prednosti 44:29. Bila je to prva osetna prednost tima iz Kolorada. Kada se Nikola vratio na teren, dočekao ga je sada već tradicionalno nervozni Dvajt Hauard. Opet je centar Lejkersa pokušavao da isprovocira Nikolu. Navodno u jednom trenutku je i dobacio Nikoli – „Betmen dolazi po tebe Džokeru“ (Hauard je sebi odavno dao nadimak Supermen).

I ponovo su sudije, baš kao u drugom meču ove serije, odlučile da saseku takvo ponašanje u korenu. Nekada velika zvezda, a sada igrač u rotaciji Frenka Vogela, dobio je tehničku pošto je iz besa bacio loptu.

Bilo je još vatre tokom utakmice. U jednom pokušaju da izađe iz bloka Marej je udario laktom u vilicu Lebrona, Džejms pao kao pokošen, sudije posle gledanja snimka ustanovile da je nesportska lična.

I četvrta četvrtina počela je sa Jokićem na klupi. A i zašto bi se Nikola trošio kada je sjajnim zakucavanjem Marej doneo velikih 97:77.

A onda umalo veliki preokret. Lejkersi su ubrzali tempo, napravili seriju 10:2 i vratili se u igru. Ipak, pad u igri nije bio dovoljan da bi se Lejkersi stigli do velikog preokreta.

Četvrti meč finalne serije Zapada biće odigran u noći između petka na subotu, sa početkom u 3.00 po našem vremenu.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike