Velika Zvezda se časno oprostila od Evrolige! Fener pao u produžetku, ovome se raduju i Grobari! (FOTO/VIDEO)

13.04.2023

21:25

0

Izabranici Duška Ivanovića ostvarili osmu pobedu zaredom u svim takmičenjima

Velika Zvezda se časno oprostila od Evrolige! Fener pao u produžetku, ovome se raduju i Grobari! (FOTO/VIDEO)
Luka Vildoza na meču sa Fenerom - Copyright MN Press

Crvena zvezda se na maestralan način oprostila od Evrolige za ovu sezonu. U meču koji njima nije donosio apsolutno ništa osim prestiža, u meču u kojem su na neki način igrali i za večitog rivala Partizan, Mitrović, Dobrić i drugovi su se podigli iz pepela, izborili za produžetak i u dodatnih pet minuta bacili na kolena Fenerbahče - 91:89!

Svašta nešto viđeno je večeras pred punim tribinama dvorane "Aleksandar Nikolić". Navijači srpskog i regionalnog šampiona osetili su trenutak da celoj Evropi pokažu kako je klubu sa Malog Kalemegdana apsolutno mesto u krem društvu kontinentalne košarke, pa su u poslednjem ovosezonskom duelu svog tima u elitnom takmičenju priredili još jednu sjajnu atmosferu. 

Hodala je Zvezda po "ivici žileta" u završnici četvrte deonice. Fenerbahče je imao plus tri i napad pred završnih 60 sekundi tog perioda igre, međutim jedan od tragičara istanbulskog kluba bio je Marko Gudurić. Na plus tri svog tima izgubio je loptu, a kada su crveno-beli u penal završnici uspeli da dođe do nerešenog rezultata, uzeo je sudbinu utakmice u svoje ruke, ali je promašio trojku za pobedu.

A onda, u dodatnih pet minuta, u koži Fenera našla se Zvezda. Posle trojke Kampaca preko Motlija, na isteku napada, Pionir je eksplodirao na plus šest (90:84), da bi crveno-beli neverovatnim greškama u završnih 30-ak sekudi utakmice umalo prosuli celokupan prethodni ogroman rad. Kampaco je od apsolutnog junaka došao na ivicu tragičara, ali je njegov polovičan učinak sa linije penala, pri plus jedan za Zvezdu osam sekundi pre poslednjeg zvuka sirene, ostao nekažnjen pošto je trojku za pobedu Fenerbahčea promašio Kalates.

Crveno-beli su prvi put od kako su se vratili u Evroligu stigli do 17 ostvarenih pobeda, dok su rušenjem Fenera učinili malu uslugu i večitom rivalu Partizanu, koji sada ima protivnika manje u borbi za peto mesto pred početak plej-ofa.

CRVENA ZVEZDA: Holand -, Vildoza 17 (5sk, 3as), Lazarević 2, Kampaco 24 (3sk, 3as, 2uk), Mitrović 12 (4as), Martin 6, Dobrić 22, Ivanović -, Ilić -, Nedović -, Marković 3, Petrušev 5 (6sk).

FENERBAHČE: Motli 27 (8sk), Hazer -, Edvards -, Mahmutoglu -, Hejs Dejvis 19 (8sk), Biberović -, Pjer 7 (5sk), Džekiri 2, Gudurić 11 (5sk, 5as, 2uk, 4iz), Dorsi 12, Kalates 11 (12as, 3sk, 3uk), Adetokunbo -.

Blog uživo:

PRODUŽETAK

45. MINUT - Pjer promašuje zicer, Zvezda na minut i 22 sekunde pre kraja vodi 90:84 trojkom Kampaca na isteku napada. Gudurić promašuje ulaz posle tajm auta Itudisa, Dobrić na drugoj strani promašuje trojku za pobedu. Motli, na 43.3 sekunde pre kraja, promašuje jedno od dva slobodna bacanja - 90:85. Mitrović promašuje, Motli na drugoj strani zakucava. Do kraja je 17.6 sekundi, Zvezda vodi 90:87. Gube loptu crveno-beli na izvođenju posle tajm auta Ivanovića. Dorsi ide na liniju penala, 14.1 sekund pre kraja, ubacio je oba pokušaja - 90:89. Kampaco ima dva slobodna bacanja osam sekundi pre kraja produžetka, Argentinac je promašio prvo, drugo je pogodio. Kalates promašuje trojku, Zvezda pobeđuje 91:89!

43. MINUT - Sjajno sarađuju Mitrović i Kampaco, Argentinac poentira iz reketa na samom kraju napada. Vildoza se izborio za faul u napadu Kalatesa, Zvezda ima napad i vodi 83:82. Petrušev zakucava na asistenciju Vildoze - 85:82. Motli sa dva ubačena penala prekida mini seriju Zvezde koja u završna dva minuta produžetka ulazi sa plus tri, posle dva ubačena bacanja Kampaca - 87:84.

41. MINUT - Gudurić je prokockao uvodni napad Fenera, Mitrović na drugoj strani poentira za vođstvo Zvezde. Neverovatni Hejs Dejvis pogađa novu trojku i ponovo Fener vodi - 82:81.

ČETVRTA ČETVRTINA

40. MINUT - Posle dva ubačena bacanja Vildoze, Motli poenitra na drugoj strani iz ofanzivnog skoka. Mitrović na drugoj strani nije precizan iz reketa rivala. Fener u završnih 60 sekundi ulazi sa napadom i plus tri - 78:75. Gudurić greši, kao i Vildoza na drugoj strani. Dorsi pravi faul u napadu. Zvezda ima 28.8 sekundi da proba da dođe barem do produžetka. Ivanović traži tajm aut, Fener vodi 78:75. Luka Mitrović ide na liniju penala, do kraja je 27.2 skunde. Oba je pogodio. Ulazi se u penal završnicu. Motli staje na liniju slobodnih bacanja, pogodio je jedno od dva. Do kraja je 26.1 sekund, Fener vodi 79:77. Kampaco poentira iz prodora, nerešeno je, do kraja je 3.9 sekundi - 79:79. Gudurić je promašio trojku, ide se u dodatnih pet minuta!

38. MINUT - Dobrić poentira iz prodora, potom i Kampaco. Zvezda je na minus jedan 130 sekundi pre kraja - 74:73. U završna dva minuta četvrtog kvartala Fener ulazi sa plus tri posle poena Dorsija - 76:73.

36. MINUT - Mini seriju Hejs Dejvisa 5:0 prekida lakim poenima Mitrović za novu promenu vođstva - 69:68. Kalates ubacuje svoju treću trojku večeras, na polovini četvrte deonice Fener vodi 71:69. Gudurić pravi četvrti faul u 36. minutu. Kampaco promašuje trojku posle tajm auta Ivanovića, na drugoj strani Hejs Dejvis novom trojkom nastavlja svoju silmutanku - 74:69.

34. MINUT - Posle dva ubačena bacanja Gudurića, Dobrić vezuje dve trojke. Zvezda na ulasku u 34. minut vodi 67:63. Itudis traži minut odmora. Hejs Dejvis ubacuje šut van linije 6.75, a posle promašaja Petruševa, Hejs Dejvis poentira i za dva. Fener ponovo vodi 68:67.

32. MINUT - Posle poena Kalatesa na otvaranju četvrte deonice, Vildoza vezuje četiri poena za održavanje egala, pošto je između njegovih koševa poentirao i Gudurić - 61:61.

MN Press
 

TREĆA ČETVRTINA

30. MINUT - Kampaco je na plus četiri promašio šut van linije 6.75 uz zvuk sirene za istek napada, posle čega Fener pravi seriju 6:0 i pred završnih 60 sekundi treće deonice vraća plus na svoju stranu - 57:55. Dobrić je prekinuo seriju gostiju. Na kraju treće četvrtine rezuzltat je izjednačen 57:57.

28. MINUT - Martin pravi nesportski faul nad Gudurićem, koji je ubacio oba slobodna bacanja - 52:49. Odbranili su crveno-beli dodatni napad, a na drugoj strani se Petrušev izborio za dva penala. Pogodio je jedno - 53:49, 27. minut. Promašili su Kampaco, pa Petrušev trojke na plus četiri, Motli na drugoj strani vraća Fener na posed zaostatka - 53:51. U završna dva minuta treće deonice Zvezda ulazi sa plus četiri - 55:51.

MN Press
 

26. MINUT - Na polovini treće deonice Vildoza pravi faul, a potom zbog prigovora dobija tehničku grešku. Dorsi je promašio slobodno bacanje, a potom i Kalates šut za tri poena. Odbili su crveno-beli nekako nalet Fenera i posle 26 minuta košarke vode 52:47, nakon trojke Markovića.

24. MINUT - Velike probleme Fener pravi crveno-belima na ofanzivnom skoku u poslednjih nekoliko minuta, ali srećom po njih nisu to do kraja materijalizovali. Na isteku 24. minuta rezulat je izjednačen - 47:47. Potencijalni problem sa Fener je treća lična greška Pjera.

22. MINUT - Crveno-beli nastavljaju da igraju u seriji, posle četiri vezana poena na startu treće deonice stižu do maksimalnog plusa dosad - 45:39. Motli i Pjer odgovaraju na drugoj strani - 45:43.

DRUGA ČETVRTINA

20. MINUT - Motli polovičnim učinkom sa linije penala prekida Zvezdinu seriju 10:0 - 37:36. Dobrić uzvraća na isti način. Prokockali su crveno-beli napad na plus dva, što trojkom kažnjava Gudurić - 39:38. Na kraju prvog poluvremena Zvezda vodi 41:39 trojkom Kampaca uz zvuk sirene.

18. MINUT - Drugi tajm aut Ivanovića je dao rezultat. Dobrić vezuje četiri poena i prepolovio je minus Zvezde u 17. minutu - 35:31. Vildoza krade loptu Dorsiju i, posle minuta odmora Itudisa, ekspresno vraća crveno-bele na posed zaostatka. Sada je Zvezda u seriji 8:0 i sada Itudis koristi brzo i drugi tajm aut - 35:35. Kalates promašuje trojku, Hasan Martin popravlja promašaj Dobrića. Zvezda serijom 10:0 stiže do vođstva pred poslednja dva minuta prvog poluvremena - 37:35.

16. MINUT - Mini seriju Fenera 4:0 tajm autom na polovini druge deonice prekida Ivanović. Gosti vode 31:27. Martin je promašio preko Motlija, koji na drugoj strani zakucava. Nedović je promašio trojku, na drugoj strani novi poeni Motlija. Serija Fenera ide na 8:0, novi tajm aut Ivanovića - 35:27.

14. MINUT - Hejs Dejvis je na trenutak prekinuo nalet Zvezde, koja posle trojke Kampaca dolazi do prvog izjednačenja na meču - 25:25, 13. minut. Promašio je Kampaco trojku za vođstvo. Na istetku 14. minuta rezultat je izjednačen 27:27.

12. MINUT - Druga deonica otvorena je poenima Mitrovića sa jedne i Džekirija sa druge strane - 23:17. Trojkom Dobrića i zakucavanjem Mitrovića crveno-beli su prišli na samo poen zaostatka - 23:22.

PRVA ČETVRTINA

10. MINUT - Mnogo su gluposti napravili i jedni i drugi u završna dva minuta prvog kvartala, koji je završen vođstvom Fenera - 21:15.

8. MINUT - Prvu trojku za Zvezdu na meču ubacije Vildoza - 16:13. Ponovo crveno-beli nisu uspeli da poenima završena tri napada na minus tri i još jednom su kažnjeni - ovoga puta trojkom Kalatesa. U poslednja dva minuta uvodne deonice Fener ulazi sa plus šest - 19:13.

MN Press
 

6. MINUT - Dva napada je Zvezda prokockala na minus pet, što lakim poenima kažnjava Motli - 15:8. Stao je šut košarkašima Fenera posle tri ubačene trojke u prva dva minuta meča, ali su gosti uspeli da održe početno vođstvo na ulasku u drugu polovinu prve deonice - 16:10. 

4. MINUT - Fener na isteku trećeg minuta stiže nadomak dvocifrenog plusa posle poena Motlija - 13:4. Mini seriju gostiju 5:0 poenima prekidaju Martin i Vildoza - 13:8.  

2. MINUT - Meč je otvoren sa pet poena Fenera za samo 30 sekundi - 5:0. Prve poene na meču za Zvezdu postiže Vildoza uz zvuk sirene za istek napada. Posle Dorsija, trojku za Fener ubacuje i Kalates - 8:2. Posle dva minuta igre gosti vode 11:4, trojku je ubacio Hejs Dejvis.

 

- Izlazak Zvezdinog tima ispraćen je gromoglasnim aplauzom već dobro popunjenih tribina "Pionira"

- Košarkaši Fenera istrčali su na zagrevanje na parket dvorane "Aleksandar Nikolić".

- Dimitris Itudis odredio je 12 igrača za večerašnji meč sa Zvezdom.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike