Marjanović možda nema minutažu kao ostali, ali je od neprocenjive važnosti! Ove osobine su mu donele nominaciju za prestižnu nagradu!

04.04.2023

09:42

0

Autor: A. S.

Srpski centar na ceni i u NBA ligi

Marjanović možda nema minutažu kao ostali, ali je od neprocenjive važnosti! Ove osobine su mu donele nominaciju za prestižnu nagradu!
Boban Marjanović - Copyright Profimedia

Srpski košarkaš Boban Marjanović od 2015. godine je u NBA ligi, a trenutno se za svoje mesto pod suncem bori u dresu Hjuston Roketsa. Ove sezone nema minutažu kao ranijih godina, samim tim izostaju i vrhunske partije, ali, ipak se našao u trci za jednu nagradu.

Naime, NBA liga i ove sezone dodeljuje nagradu za "najvećeg sportistu", a Marjanović je jedan od šestorice koji se nalazi u konkurenciji za ovo priznanje.

Reč je o nagradi za igrača koji je "primer sportiste sa etičkim ponašanjem, fer-plejom i intengritetom na terenu", a srpski centar se u izabranom društvu našao kao predstavnik Jugozapadne divizije.

 

 

Pored Marjanovića, tu su još Bem Adebajo iz Majamija, Majk Konli iz Minesote, Harison Barns iz Sakramenta, Džejlen Branson iz Njujorka i Darijus Garland iz Klivlenda.

Marjanović je u dosadašnjem delu sezone nastupio na tek 29 utakmica, na kojima je pak imao učinak od tri poena po meču, 1,8 skokova i ukupno 5,2 minuta po utakmici.

Ali, kako tamošnji mediji navode, njegova uloga u svlačionici i mentorskom radu sa mladim igračima je od neprocenjive važnosti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike