Teško je pobediti Partizan pred ovakvom publikom! Trener Reala gospodski prihvatio poraz!

31.03.2023

22:59

0

Autor: P.K.

Crno-beli su na korak od Top 8 i to je bilo prvo što je rekao Mateo

Teško je pobediti Partizan pred ovakvom publikom! Trener Reala gospodski prihvatio poraz!
Hesus "Ćus" Mateo - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Košarkaši Reala su poraženi od Partizana u utakmici Evrolige. Crno-beli su tako napravili veliki korak ka konačnoj potvrdi plasmana u Top 8. Na tome im je i na početku čestitao trener španskog velikana Hesus "Ćus" Mateo.

- Prvo, hoću da čestitam Partizanu, jer su blizu plasmana u plej-of. Danas su odigrali sjajno, sa odličnom energijom. Nije lako pobediti Partizan sa ovakvom publikom i u ovakvoj atmosferi. Čestitam im na svemu tome. Probali smo da igramo sa dobrom disciplinom, ali smo je gubili jer je Partizan igrao dobru odbranu.

U drugom poluvremenu nismo uspeli da se prilagodimo na odbranu, na čvrstinu i malo smo se povukli. To je Partizanu dalo nalet, ali mi smo uspeli da se vratimo i da se borimo, ali je Partizan u ključnim momentima odigrao sjajno i imao uspešne šuteve i zato su pobedili.

Koliko su falili Serhio Ljulj i Najdžel Vilijams-Gosi u organizaciji igre?

- Naravno da nismo bili kompletni, ali moramo da igramo. Bez  obzira ko je na terenu. Ljulj je povređen, Gos isto, ima ih još, ali mi treba da radimo kao tim. Takav mora da nam bude mentalitet, jer ćemo jednom biti kompletni.

Može li se tim pripremiti za ovakvu atmosferu?

- Moguće je pripremiti tim. Ovde mora da se igra 40 minuta, a ne 35. Nije dovoljno ni 38. Teško je protiv Partizana ovde. Znali su da je jako važno da pobede Real jer su sada jako blizu plej-ofa i igrali su sa energijom. Nije lako, ovo je košarka. Nije bilo lako, pogotovo pred ovakvom publikom - zaključio je Mateo čiji je tim na trećem mestu na tabeli sa učinkom 22-10.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike