Ovo je prava Zvezda: Crveno-beli deklasirali Asvel!

31.03.2023

22:53

0

Crveno-beli razbili francuski tim sa 76:60

Ovo je prava Zvezda: Crveno-beli deklasirali Asvel!
Filip Petrušev - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su i drugi trijumf zaredom u Evroligi.

Crveno-beli su deklasirali Asvel na gostovanju sa 76:60 (17:19, 20:23, 19:11, 20:7).

Izabranici Duška Ivanovića su ostvarili veliku pobedu, ali ni to im nije bilo dovoljno da ostanu u trci za plasman u TOP, jer ima lošiji skor od Baskonije i Žalgirisa u međusobnim okršajima.

Ipak, ovaj trijumf mnogo znači na samopouzdanju i na mentalnoj snazi za nastavak sezone koji ih očekuje, a pre svega to se odnosi na AdmiralBet ABA ligu.

Što se tiče same utakmice, skoro tri četvrtine, Zvezda se mučila, međutim, u poslednjih deset minuta ubacili su u šestu brzinu i slobodno se može reći razbili Asvel, koji definitivno ima sezonu koju će što pre zaboraviti.

Najbolji pokazatelj je i taj da su domaćinima u poslednjoj četvrtini dozvolili da postignu samo sedam poena, i još jednom se pokazalo da se samo odličnom odbranom dolazi do pobeda, što će sigurno oduševiti Duška Ivanovića.

Sjajnu predstavu je pružio Ognjen Dobrić, koji je postizao poene kad se lomio rezultat, i najzaslužniji je za trijufm svoje ekipe.

Naravno, ne treba zaboraviti ni Fakunda Kampaca, koji je odlično vodio svoju ekipu kad je bilo najvažnije.

Nema dileme da je i trener Ivanović posle duže vremena zadovoljan izdanjem svojih košarkaš, koji su pokazali igru koja se od njih i očekuje. 

 

 

40. minut - kraj. Crveno-beli deklasirali Asvel sa 76:60 na gostovanju.

37. minut - Zvezda je sve bliža drugom zaredom trijumfom u Evroligi, i dalje održavaju dvocifrenu prednost (70:55).

35. minut - Izabranici Duška Ivanovića održavaju prednost više od deset poena i sve su bliži trijumfu nad Asvelom. Trener crveno-belih sigurno može biti zadovoljan ovakvim izdanjem svoje ekipe za nastavak sezone.

34. minut - Moćna Zvezda na početku poslednje deonice i prednost je već 12 poena (65:53) i sve su bliži trijumfu u Francsukoj.

33.  minut - Sjajna serija Zvezde, i već ima prednost od sedam poena na početku poslednje četvrtine (60:53). 

 

 

Počinje druga četvrtina.

30. minut - Završnica je pripala crveno-belima i u poslednju četvrtinu ulaze sa plus 3 (56:53).

27. minut - Taman Zvezda uđe u mini seriju, onda sledi pad. Nijedna ekipa ne može da se odlepi, nema dileme da nas takva utakmica očekuje do kraja utakmice. 

Sledi pauza, jer imaju problema sa semaforom. Obe ekipe su otišle na svoje klupe.

24. minut - Odličnih dva minuta Zvezde, postiže pet poena, i prelazi u vođstvo. Trener Parker odmah zove tajm-aut kako bi konsolidovao Asvel. Mnogo bolje igra crveno-belih u odbrani.

22. minut - I u drugom poluvremenu nastavljeno je sa dosta grešaka, i promašenih šuteva sa obe strane. Međutim, rezultatski egal je i dalje prisutan.

Početak drugog poluvremena

 

 

20. minut Zvezda će sigurno što pre zaboraviti prvo poluvreme. Bez energije, a to se najbolje videlo u igri crveno-belih. Čak i minus od pet poena je odlično kako se utakmica odvijala (42:37).

19. minut - Crveno-beli u sve težem položaju, prednost domaćina se povećava i sada iznosi plus 9 (41:32)

17. minut - Najveća prednost Asvela, otišli su na plus 6 (36:30), to dovoljno pokazuje kako se igra čvrsto, ali treba istaći i dosta grešaka.

15. minut - Crveno-beli opet imali pad u igri, što su domaćini iskoristili i ponovo prešli u vođstvo. Ali, sve vreme je utakmica dosta izjednačena, i niko nije uspeo da ostvari veću razliku.

12. minut - Mnogo bolji početak Zvezde i to se vidi po rezultatu. Trenutno imaju plus 4 (23:19).

Početak druge četvrtine

10. minut - Domaćini, ipak bolje igraju u samoj završnici i posle 10 minuta imaju vođstvo od 19:17. Ovaj deo utakmice obeležio je dosta praznog hoda sa obe strane.

 

 

8. minut - Punih dva minuta, bez koša sa obe strane. Kvalitet igre nije očekivan, dosta grešaka i u redovima Zvezde, ali i Asvela.

6. minut - Dosta izjednačen meč, trenutno Zvezda ima plus 3 (12:9). Trener Ivanović izmenama pokušava da promeni ritam igre.

4. minut - Trenutno se igra koš za koš. Obe ekipe se smenjuju u vođstvu. Definitivno kvalitet igre nije na visokom nivou, barem na početku utakmice.

2. minut - Dosta grešaka na obe strane na početku meča. Egal, za dva minuta jedine poene je postigao Bentil, i to trojku.

Petorka Zvezde: Kampaco, Kuzmić, Vildoza, Bentil, Lazarević.

 

 

BLOG UŽIVO:

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike