Zvezdi je svaka utakmica finale, ali mi verujemo u te tri pobede! Petrušev otkrio planove crveno-belih!

29.03.2023

21:48

0

Autor: G. F.

Pobeda nad Valensijom ostavila srpski tim u igri za Top 8 Evrolige

Zvezdi je svaka utakmica finale, ali mi verujemo u te tri pobede! Petrušev otkrio planove crveno-belih!
Filip Petrušev - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Valensiju po drugi put ove sezone u Evroligi.

Posle 77:75 u Španiji, večeras je u hali Pionir bilo 92:73, a taj trijumf znači i da su crveno-beli zadržali šanse da se domognu mesta među osam najboljih ekipa.

Neće to biti nimalo lako, ali dok postoji šansa u istu treba i verovati. Tako nakon meča razmišlja i centar Zvezde Filip Petrušev, najefikasniji akter susreta.

- I dalje se borimo, dok bude šanse i mi verujemo. Idemo utakmicu po utakmicu. Imamo još tri i svaka je finale za nas. Moramo sve tri da pobedimo i na to i idemo.

Duel sa Valensijom odigrali su crveno-beli na visokom niovu gotovo svih 40 minuta.

- Mislim da smo samo u prvoj četvrtini imali par grešaka gde su nam davali baš lake poene. Kada smo to eliminisali bili smo baš solidni u odrani, u napadu igrali nesebično, energija je bila tu i zasluženo smo ovako priveli kraju. Mislim da je razlika čak i realna u odnosu na to kako smo igrali.

Nije moguće ne primetiti razliku između ove Zvezde i one koja je zabeležila neke neočekivane poraze u duelima sa Bajernom i Panatinaikosom. 

- Mislim da smo nešto naučili iz tih nesrećnih poraza. Jednostavno kada dođe kraj i imamo prednost trudimo se da nastavimo da igramo i mislim da je to glavna stvar koju ranije nismo radili.

Sledi duel sa Asvelom, poslednjeplasiranim timo Evrolige, u kom je srpski tim izraziti favorit.

- Moramo da se odmorimo. Neki igrači su imali samo jedan trening pre ove utakmice jer su bili bolesni. U odnosu na to smo super izgledali. To je to, to je ono što imamo i sa tim idemo na Asvel i mislim da ćemo biti spremni i fizički i psihički.

Petrušev je za kraj prokomentarisao i pojavljivanje Novaka Đokovića na utakmici, kao i atmosferu na tribinama.

- Videli smo Novaka, super! Mislim da je atmosfera bila baš dobra, da navijači i dalje veruju u nas, bodre nas. Hvala im svima što su došli u ovolikom broju.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike