Nedović prihvatio lidersku ulogu u PAO i poručio: Nismo na nivou za Evroligu

25.09.2020

10:32

0

Autor: Adam Štulić

Imamo mnogo posla i prostora za napredak - kaže srpski bek

Nedović prihvatio lidersku ulogu u PAO i poručio: Nismo na nivou za Evroligu
Copyright MN Press

Košarkaši Panatinaikosa ostali su bez prvog trofeja u sezoni, pošto su u polufinalu nacionalnog Superkupa poraženi od Peristerija (90:82). U utešnom meču, “zeleni” su bili bolji od AEK (79:73), a u oba meča u dresu atinskog velikana najbolji pojedinac je bio srpski reprezentativac Nemanja Nedović.

Doskorašnji košarkaš milanskog Armanija je duel s Peristerijem završio sa 18 poena, dok je gradskom rivalu ubacio 21 poen, uz po dva skoka i asistencije, nametnuvši se u pripremnim utakmicama kao lider novog Panatinaikosa.

– To je moj posao i nadam se da ću biti najbolji što mogu – poručio je Nedović za grčku “ΕΡΤ”, pre nego što je veoma kritički prokomentarisao dosadašnje izdanje tima.

– Imamo mnogo posla i prostora za napredak. Trenutno nismo na nivuo potrebnom za Evroligu. Lično, utakmica protiv AEK nije mi bila preterano važna jer smo ranije izgubili priliku da se borimo za trofej. Moramo da izvučemo najviše što možemo iz ove dve utakmice. Dosad smo odigrali šest, sedam pripremnih mečeva sa evroligaškim timovima, koji su nam pokazali sve slabosti.

Srpski košarkaš očekuje napornu sezonu.

– Biće teška i dugačka sezona, pod specijalnim uslovima. Moramo psihički što bolje da se pripremimo i da radimo najviše što možemo – poručio je Nedović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike