Partizan nije dobio pomoć prijatelja u Francuskoj, Sikma zakucao Efesove nade za Top 8!

23.03.2023

22:58

0

Autor: A. Š.

Asvel nije uspeo da ugrozi Makabi, Barsa silna u Atini

Partizan nije dobio pomoć prijatelja u Francuskoj, Sikma zakucao Efesove nade za Top 8!
Nando De Kolo na meču Asvela i Makabija - Copyright Profimedia

Nadali su se navijači Partizana da bi u predvečerje velikog okršaja sa Olimpijakosom u Areni (petak, 20.00), mogli iz Francuske da dobiju vesti koje bi barem za mrvu umanjile značaj meča sa pirejskim klubom u borbi za Top 8. Nažalost po njih do toga nije došlo, pošto je Makabi ubedljivo kao gost savladao Asvel 85:67.

Ipak, crno-beli i pored toga sve drže u svojim rukama i eventualnom pobedom protiv crveno-belih napravili bi značajan korak ka plej-ofu, ka kojem je velikana iz Tel Aviva u Vilerbanu povukao još jednom Vejd Boldvin.

Kakve takve nade u prekid niza poraza u elitnom takmičenju Asvel je čuvao do druge polovine treće deonice, kada je Makabi otišao na dvocifreni plus posle kojeg je domaćin istakao belu zastavu i sa samo osam poena u završnih 10 minuta potpisao devetu uzastopnu kapitulaciju u Evroligi.

Boldvin je sa 23 poena bio najefikasniji igrač utakmice, 18 je postigao Lorenco Braun je dodao 18, dok je 16 ubacio Kolson. S druge strane De Kolo je poenterski predvodio Asvel (13), poena manje ubacio je Noa, dok je meč sa 10 poena završio Lajti.

Anadolu Efes je sebe doveo nadomak završetka evropske sezone posle ligaškog dela Evrolige. Dvostruki uzastopni šampion Evrope od starta takmičenja flertuje sa gubitkom trona i pre početka plej-ofa, koji je večerašnjim porazom u Berlinu ostao u domenu matematike – 95:93.

I prosto je nestvarno na koji način su izabranici Ergina Atamana poraženi od Albe, bez obzira na to što je nemački tim u 23. minutu imao plus 19 (61:42). Tada je sa pet vezanih poena Klajburn povukao Efes sa ivice ambisa, a pošto su mu se ekspresno pridružili Micić, Larkin i Brajant već do odlaska na poslednji dvominutni odmor istanbulski tim je prišao na samo poen zaostatka (68:67), a potom trojkom Klajburna i poenima Micića i do potpunog preokreta (72:68).

Sve je u tim momentima bilo u rukama gostiju, koji su uz manje oscilacije sačuvali tri poena prednosti pred završnih 47 sekundi utakmice (93:90).

A, onda pomračenje. Blat je 26 sekundi pre poslednjeg zvuka sirene ubacio trojku za izjednačenje, da bi sekunda pre kraja Sikma ukucao promašaj Loa za veliku pobedu Asvela.

Smit je sa 25 poena predvodio Nemce, Lo je dodao 16, a Lamers 10 poena. Micić je sa druge strane bio maestralan. Ubacio je srpski as 30 poena (8/13 za dva, 4/7 za tri), imao još i četiri skoka i tri asistencije. Pratio ga je sa 19 poena Klajburn, Žižić je ubacio 13, dok su meč sa po 10 poena završili Brajant i Larkin.

Barselona je posle dužeg vremena konačno zaličila na tim koji je kadar da se ravnopravno upusti u borbu za osvajanje trofeja. Posle nešto sporijeg starta u Atini, u preostalih 30 minuta meča Katalonci su dominirali protiv Panatinaikosa, koji je na kraju savladan sa 14 poena viška – 88:74.

EVROLIGA - 30. KOLO

Četvrtak
Crvena zvezda - Baskonija 74:63
Panatinaikos - Barselona 74:88
Alba - Anadolu Efes 95:93
Asvel - Makabi Tel Aviv 67:85

Petak
Fenerbahče - Žalgiris (18.45)
Monako - Valensija (19.00)
Virtus Bolonja - Real Madrid (19.00)
Partizan - Olimpijakos (20.00)
Olimpija Milano - Bajern Minhen (21.00)

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike