Majami dobro krenuo pa stao, Bostonova nada još živi

26.09.2020

05:41 >> 18:17

0

Autor: Adam Štulić

Seltiski su uspeli da produže finalnu seriju Istočne konferencije

Majami dobro krenuo pa stao, Bostonova nada još živi
Copyright Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Majami je ispustio prvu meč loptu. U petom meču finala Istočne konferencije, Boston je uspeo da slavi 121:108 (18:26, 33:32, 41:25, 29:25) i tako produži svoje učešće u plej-ofu NBA lige barem za još jedan meč.

Iako rezultatski deluje ubedljivo, Seltiksi nisu imali baš tako lagan posao. Naprotiv, većim delom prvog poluvremena delovalo je da Majami sigurno gazi ka zvanju najbolje ekipe Istoka i plasmanu u veliko finale NBA lige.

Već sredinom prve deonice, predvođeni raspoloženim Krauderom i Batlerom, izabranici Erika Spoelstre stekli su dvocifrenu prednost (17:5, 7. minut), koju su bez većih poteškoća održavali do odlaska na poluvreme, dok je Boston “živeo” na šutevima za tri poena, zahvaljući kojima nije dozvolio rivalu da se značajnije odlepi.

Ipak, posle velikog odmora uloge na terenu su zamenjene. Majami je postao potređen tim, a Seltiksi su serijom 13:0 u 29. minutu meča došli do prvog vođstva (64:60). Mogao je tim iz “Boston gardena” već tada da prelomi Majami, kojem je “glavu iznad površine” održao Goran Dragić, koji je sa 13 poena u poslednjih šest minuta pretposlednjeg kvartala zaustavio nalet razigranog protivnika i omogućio saigračima da u poslednjih 12 minuta uđu sa jednocifrenim zaostatkom (92:83).

Ispostavilo se, međutim, da je to bilo samo odlaganje neizbežnog, pošto su Braun (dve vezane trojke) i Hejvord (četiri poena) šest minuta pre poslednjeg zvuka sirene odlepili Boston na nedostižnih 107:91.

Džejson Tejtum je sa 31 poenom i 10 skokova bio najbolji pojedinac meča, Džejlen Braun je, takođe, imao veoma zapažen učinak sa 28 poena i osam uhvaćenih lopti, dok je Danijel Tajs ostvario dabl-dabl učinak sa 15 poena i 13 skokova. Voker (15 p, 7 as), Smart (12 p, 8 sk, 8 as) i Hejvord (10) bili su još s dvocifrenim košgeterskim učinkom u ekipi Bostona, dok su kod Majamija bolji od ostalih bili Dragić sa 23, Robinson sa 20, Batler sa 17, te Krauder i Hiro sa po 14 poena.

Seltiksi su ovim trijumfom smanjili vođstvo Majamija na 3:2 u seriji koja se igra do četiri pobede, a šesti duel biće odigran u noći između nedelje i ponedeljka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike