Statistika kaže - Nikola kao Barkli, Bird, Dankan i Džejms

27.09.2020

06:55 >> 19:49

0

Autor: D. B.

Jokićeva sezona kroz prizmu brojki kaže da je momak iz Sombora na nivou legendi NBA

Statistika kaže - Nikola kao Barkli, Bird, Dankan i Džejms
Copyright Tanjug/AP /Mark J. Terrill

Koliko je Nikola Jokić dobro igrao tokom NBA plej-ofa pokazuje jedan više nego zanimljiv podatak.

Odavno je košarka u NBA pod lupom brojnih fanova statistike, ali ono što su Amerikanci izvukli govori da je Nikola Jokić rame uz rame sa najvećim zvezdama magične igre pod obručima.

Na 19 mečeva u doigravanju centar Denvera je u proseku postizao 24.4 poena, uz 9.8 skokova i 5.7 asistencija. Takva vrsta dominacije donela mu je mesto u elitnom društvu, među ljudima koji su važili ili i dalje važe za najbolje od najboljih, košarkaške ikone i neponovljive majstore basketa.
Jokić je stao rame uz rame sa Čarlsom Barklijem, Timom Dankanom, Lerijem Birdom i Lebronom Džejmsom, kao košarkaš koji je tokom jedne plej-of sezone sakupio više od 450 poena, 100 asistencija i 180 skokova.

Igre u za Nikolu ovog jutra završenom plej-ofu doneli su mu i priznanje u samom Denveru. Do sada igrač bio rekorder po broju postignutih poena u jednoj plej-of kampanji ovog kluba bio je Karmelo Entoni koji je 2009. godine tokom doigravanja ubacio 435 poena. Nikola ga je ove sezone nadmašio ubacivši ukupno 464 poena (novi rekorder je postao Džamal Marej sa 504).

Srbija definitvno ima košarkašku superzvezdu. To sada kaže i statistika.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike