Partizan nekad i sad: Grobari su sakupljali pomoć za ugovor igrača, danas - svi pričaju samo o crno-belima!

11.03.2023

06:29

0

Autor: A. S.

Tokom osam godina, crno-beli su prošli razne faze

Partizan nekad i sad: Grobari su sakupljali pomoć za ugovor igrača, danas - svi pričaju samo o crno-belima!
Košarkaši Partizana - Copyright MN Press

Košarkaši Partizana ove sezone briljiraju kako na regionalnom nivou, tako i na terenima u Evropi. U regionalnoj AdmiralBet ABA ligi, crno-beli drže vodeće mesto, dok su u Evroligi trenutno sedmoplasirani i imaju otvoren put ka narednoj rundi i Top 8 fazi.

Iz meča u meč, košarkaši Partizana oduševljavaju svoje verne navijače, koji pak timu vraćaju ogromnom podrškom čak i na gostovanjima širom Evrope

Snimci koji su proteklih dana stizali iz Italije, oduševili su sportski svet. Partizan je protiv Bolonje i Olimpije imao ogromnu podršku svojih pristalica. Domaći navijači su uživali u pesmi Grobara, pa se kompletna slika, koja je otišla u svet, nije razlikovala previše od one kada su crno-beli domaćini u svojoj beogradskoj Areni.

A pre samo osam godina, mnogo toga je bilo drugačije. Partizan je vodio veliku borbu da ostane u šampionskoj trci na svim frontovima, ali takođe i borbu za finansijsku nezavisnost. Loš momenat kluba prepoznali su naravno navijači i zajedno sa organizacijom "Grobari za nas", organizovali utakmicu prikupljanja novčane pomoći.

Ta utakmica odigrana je 11. marta 2015. godine, a dva tima Partizana, sastavljena od bivših i tadašnjih igrača crno-belih, predvodili su Vladimir Jovanović i čuveni Duško Vujošević, kome je to bila i poslednja sezona na klupi Partizane.

Tom prilikom je sakupljeno oko 20.000 evra i cela suma je iskorišćena za dovođenje pojačanja, Džoša Akojona, od koga se očekivalo da klub uvede u plej-of.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike