"Kralj" želi četvrtu krunu: Posao nije gotov

27.09.2020

11:02 >> 12:14

0

Autor: M. Rogač

Lebron Džejms se plasirao u deseto NBA finale, u kome će se sastati sa pobednikom serije Boston - Majami

"Kralj" želi četvrtu krunu: Posao nije gotov
Copyright Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Dva puta su u razigravanju ove sezone košarkaši Denvera uspeli da preokrenu seriju posle zaostatka 1-3, ali LA Lejkersi im nisu dozvolili da to urade još jednom. Lebron Džejms je učinio sve što je potrebno da njegov tim rezerviše mesto u velikom NBA finalu – 38 poena, 16 skokova i 10 asistencija. “Kralj” je ponovo pomerio sopstvene granice i uploviće u deseti meč za titulu u najjačoj ligi na svetu.

– Neverovatno – jednom rečju je opisao trener Denvera Majkl Meloun izdanje Lebrona Džejmsa. – Ako se udaljite i pogledate šta on radi u ovoj fazi svoje karijere, kako pronalazi način da bude sve bolji i bolji i da svaku ekipu za koju igra vodi u nove visine. To definiše njegovu veličinu. Nastup u desetom finalu… Znam da svi žele da budu upleteni u raspravu o najvećem igraču svih vremena, ali to je debata bez pobede. Kada se lomio rezultat, ko je preuzeo? Pa najbolji igrač na parketu, to se od njega i očekivalo.

 

Iako ima 35 godina i igra 17. sezonu u NBA ligi, Lebron i dalje drži sve konce u svojim rukama. Pred njim je još jedan veliki izazov – veliko finale sa pobednikom duela Boston – Majami.

– Za mene lično posao nije gotov, ali je lepo doživeti ove momente i sve je to deo procesa. Za nas kao franšizu sam ponosan što se vratila gde pripada. Da možemo da se borimo za titulu, zbog toga sam došao. Slušam šta pričaju zašto sam došao u Los Anđeles. Pričaju kako nisam došao zbog košarke, ali razumeo sam da su imali razloga da to pričaju zbog prošle sezone kada sam bio povređen. Nikada nisam hteo da odustanem od svog puta od svog cilja. Srećan sam i ponosan sam na organizaciju, saigrače, trenera, vlasnike

 

Džejms je do sada tri puta bio šampion NBA lige. Do prvog finala je stigao u dresu Klivlenda… Posle toga je prešao u Majami, gde je počeo neverovatan niz. Zaređao je četiri meča za titulu, a onda dodao još četiri za redom po povratku u Klivlend. Poslednju titulu LA Lejkersima doneo je Kobi Brajant 2010, a sada je “kralj” veoma motivisan da prekine taj desetogodišnji post…

Na putu mu stoje ili veliki neprijatelji – Boston Seltiksi ili njegov nekadašnji tim – Majami Hit.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike