Optužuju Jokića da juri statistiku, ali ovo što je uradio Adetokunbo to Somborac nikada sebi nije dozvolio (VIDEO)

06.03.2023

14:13

0

Autor: D. P.

Šta bi se desilo Jokiću posle ovoga...

Optužuju Jokića da juri statistiku, ali ovo što je uradio Adetokunbo to Somborac nikada sebi nije dozvolio (VIDEO)
adetokumbo - Copyright Tanjug/AP

Kako se postižu tripl-dablovi u NBA?

I ovako...

Adetokunbo je u poslednjoj sekudni utakmice protiv Vašingtona (117:111) postigao tripl-dabl tako što je odbio loptu od table kako bi mu se upisao taj jedan skok koji je nedostajao.

Adetokunbo je meč završio sa 23 poena, 13 asistencija i deset skokova, od koji je poslednji ostvaren ispod svakog nivoa, dok su svi igrači čekali da se oglasi sirena za kraj.

Poslednjih dana među pojedinim američkim NBA veteranima pokrenuta je polemika oko Jokićevog učinka. Kendrik Perkins, kao najveći Jokićev "hejter" među njima, smatra da Srbin juri statistiku i da MVP nagrade dve godine zaredom dobija samo zato što je belac, kao i njegovi prethodnici Dirk Novicki i Stiv Neš. Ričard Džeferson je problem pronašao u načinu na koji se mere asistencije, pa je tako "izvalio" da Jokiću nedostaju prava dodavanja kao u hokeju, posle kojih dolazi direktno do pogotka.

Na suprotnoj strani od ove dvojice nalazi se Džej-Džej Redik koji potencira magiju Jokićeve igre, ali se on povukao iz polemike sa Perkinsom i Džefersonom, poručivši da on vrlo dobro zna šta su košarkaške vrednosti i da sada želi samo da uživa u njima, drugi neka misle šta god im je volja.

BONUS VIDEO:  

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike