Apsolutna dominacija Nikole Jokića! Nagetsi se mučili, pa Somborac promenio brzinu i stigao do novog tripl-dabla (VIDEO)

04.03.2023

06:13

0

Autor: A. S.

Denver je upisao sigurnu pobedu, a srpski centar još jednom pokazao da je glavni konkurent za MVP priznanje

Apsolutna dominacija Nikole Jokića! Nagetsi se mučili, pa Somborac promenio brzinu i stigao do novog tripl-dabla (VIDEO)
Nikola Jokić - Copyright Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Nikola Jokić je rešio da ove sezone uprkos brojnim osporavanjima kritičara stigne do novog MVP priznanja. U noći za nama, vodio je Denver Nagetse do velike pobede nad Memfis Grizlisima 101. tripl-dablom.

Nagetsi su slavili sa 113:97, a Jokić je meč završio sa 18. poena, isto toliko skokova i 10 asistencija, takođe dodao je i jednu blokadu, što je sve zajedno bilo dovoljno za 25 tripl-dabl u sezoni, ukupno 101. u karijeri.

Pitanje pobednika nije se postavljalo, naročito kada je srpski košarkaš u sjajnom raspoloženju da popuni sve statističke kolone, a još više da doprinese timu potezima koji se ne beleže statistikom.

Jeste tokom prve deonice bilo neizvesno, u drugoj se Memfis čak odlepio na deset poena razlike, čuvao prednost do poluvremena, ali nskon pauze, Nagetsi su postavili stvari na svoje mesto.

Tačnije, Nikola je povukao saigrače, pa su u odlučujućih deset minuta ušli pri nerešenom rezultatu. Denver je bio u naletu, pa je izostala drama u finišu. Serijom 16:0 su stigli do trijumfa i potvrde prvog mesta na Zapadu.

Najefikasniji u timu Nagetsa bio je Majkl Porter Junior sa 26 poena, dok je Džamal Marej dodao 22. 

Kod gostiju se istakao Dža Morant sa 27 poena, a pratio ga je Dezmond Bejn sa 19 poena.

 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike