Meloun: Jokić istorijiski važan igrač za košarku

24.02.2023

06:45

0

Autor: D. P.

Trener Denvera posle pobede njegove ekipe u Klivlendu govorio o igri MVP

Meloun: Jokić istorijiski važan igrač za košarku
Nikola Jokić - Copyright Tanjug/AP

Trener Denvera Majkl Meloun objasnio je još jednom američkoj javnosti zašto Nikola Jokić zaslužuje da ponovi dostignuće legendarnog Vilta Čemberlena (1966, '67, '68)  i da po treći put za redom dobije nagradu MVP za najboljeg igrača NBA.

Denver je pobedio Klivlend sa 115:109, a Jokić je postigao 24 poena, 18 skokova i 13 asistencija za svoj 22. tripl-dabl i 22. pobedu njegove ekipe kada on ostvari statistički "trostruko-dvostruko".

 

 

- On je MVP. Kada MVP izađe i da tripl-dabl, to znači da on utiče na igru na visokom nivou. Mislim da je najvažnija statistika. Postaviće rekord ove godine po broju asistencija jednog igrača na centarskoj pozciji u istoriji NBA - rekao je Meloun i dodao:

 

 

- On će to ostvariti kao od šale , jer će u proseku imati deset i više asistencija po meču. Ali njegova sposobnost igranja, da generiše šuteve, i kvalitet šuetva koje izvodi svake noći, to je nešto izvanredno. Ima mnogo momaka koji mogu da postignu koš, ima mnogo momaka koji mogu da skoče i uhvate loptu, ali stvarati igru, i sposobnost da učini sve oko sebe boljim, to je ono je što Nikolu Jokića čini zaista istorijski velikim košarkašem.

 

 

Denver vodi na Zapadu sa skorom 42-18.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike