Obradović nema šta da zameri igračima: Odlučili su detalji, samo jednu stvar moramo bolje da radimo

23.02.2023

23:04

0

Autor: P.K.

"Posle gostovanja nam dolaze Olimpijakos, Barselona, Real - sve lakše od lakšeg"

Obradović nema šta da zameri igračima: Odlučili su detalji, samo jednu stvar moramo bolje da radimo
Željko Obradović - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Partizan je posle velike drame izgubio od Fenerbahčea, ali trener Željko Obradović nije imao mnogo šta da zameri igračima, ali jeste pomenuo neke sudijske odluke.

Trener je pred novinarima bio miran:

- Teška utakmica, koju su rešili mali detalji. Ponosan sam na svoje igrače, dali su sve od sebe. Probali smo da se borimo. Važna utakmica, kao i svaka u Evroligi. Rekao sam igračima u svlačionici da nema razloga da budu potišteni, dali su sve od sebe. Odlučili su sitni detalji. Oni su imali izvanredan šut za tri, ali smo i mi pravili neke greške.

Potom je, što nije baš karakteristično, pomenuo i sudijske odluke:

- Ovo govorim zbog pravila igre: jedna lopta koja je bila naša, ali ja nisam  mogao da tražim čelendž, jer sam ga već iskoristio. Ali, taj iskorišćeni je bio dobar, mislim da ako pogodiš čelendž da onda to treba da se resetuje… Ali, takvo je pravilo, bila je naša lopta, sudije su to videle drugačije. I ovo na kraju, bio je ogroman faul na Papapetruu, pa Ledeju, ali sudije nisu odsudile. Za sudije nije bio faul i šta da radimo. A istina je i da je Fenerbahče odigrao izvanrednu utakmicu.

Ipak, kada je analizirao, istakao je jednu stvar koja mu smeta:

- Mislim da smo odigrali slabije u igri jedan na jedan. Iz te igre smo ulazili u probleme. I nismo koristili, što je veliko oružje tima, kad nismo bili u bonusu da pravimo faulove. To je ono što mora da bude bolje, da branimo jedan na jedan. Oni su odlična ekipa i odigrali su večeras dobro.

Slede novi mečevi, da li su oni ključni u borbi za četvrtfinale?

- Zna se raspored koji imamo. Nema nijedne lake utakmice. Što se tiče Fenera, to je tim koji je napravljen za "fajnal for". Imamo još devet utakmica, a zna se da igramo protiv Albe prvo. O tome razmišljamo sada, a onda o Italiji, gde igramo na gostovanju utorak i četvrtak, pa onda protiv Efesa. Posle tri kod kuće – Olimpijakos, Barselona, pa Real, sve lakše od lakšeg (smeh). Biće prilika da naši navijači gledaju vrhunsku košarku i to je prilika da se ponovo zahvalim našim navijačima na sjajnoj podršci. Dolaze ljudi sa svih strana da nas gledaju i mi smo svi u Partizanu jako ponosni na to.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike