Itudis u suzama: Neka niko nikada ne doživi ništa slično! Ne znam da li sam ljubimac sudija, ali znam da me Grobari vole!

23.02.2023

22:44

0

Autor: P.K.

Trener Fenerbahčea pobedu posvetio nastradalim ljudima u Turskoj

Itudis u suzama: Neka niko nikada ne doživi ništa slično! Ne znam da li sam ljubimac sudija, ali znam da me Grobari vole!
Itudis pričao o zemljotresu - Copyright Printscreen/Euroleague

Pobedili su košarkaša Fenerbahčea Partizan u Beogradu sa 97:94, ali je u glavi trenera Dimtirisa Itudisa posle meča i dalje ono što je mnogo važnije od svake utakmice.

Iskusni stručnjak je gotovo jedva uspevajući da zadrži suze ovako pričao posle meča.

- Nažalost, svedočili smo užasnim stvarima. Ljudi su gubili živote. Ali u našem mikrosvetu moramo da nastavimo život i igramo što bolje. S druge strane na svakom od nas je da pomognemo koliko god možemo ljudima koji su pogođeni tragedijom. Nadam se da nikada niko ništa više ništa slično neće morati da proživi - rekao je Itudis, koji je naglasio dobru igru Partizana i njegovog tima, a posebno ambijent u kom je utakmica odigrana.

- Čestitam mojim igračima i Partizanu, a posebno navijačima koji prave takvu atmosferu da svaki igrač da možda i više nego što može.

Pričao je Itudis i o igri bekova u njegovom timu i rešenosti da se ovaj meč dobije.

Printscreen/Euroleague
Dimitris Itudis

- Bilo je odlično kad imaš bekove koji mogu da kreiraju i da čitaju šta se dešava na terenu. Svaki tim nešto daje, a nešto rizikuje. Partizan je verovatno rizikova Pjera, a mi smo našli igru da dajemo poene u visokom procentu. Ali, najbitnije je da moj tim nije hteo da izgubi. Bilo je mnogo, mnogo bitno za nas. Igrali smo protiv organizovanog protivnika, igra agresivnu i inteligentnu košarku, sa velikom podrškom publike. Za nas je bilo važno da se dokažemo da možemo da igramo u tim okolnostima. Mi smo bili van ritma, nismo igrali utakmicu dugo. Ne znam stvarno šta je dobro, šta nije dobro… Partizan je igrao važnu utakmicu na kupu i pokazalo se da je dobro da smo bili odmorni. Da li je ovo naša najbolja igra? Mi smo dobro počeli, ali ne zaboravimo da smo novi tim: imamo 9 novih igrača i novi stručni štab. Treba vremena da se to uskladi i da se nađe hemija, pogotovo u Evroligi, gde svako svakog može da pobedi i gde nema lakih utakmica.

I nešto o čoveku koji je rešio pitanje pobednika Marku Guduriću, te još nekim pojednicima koji su se istakli.

- Gudurić je očigledno danas imao dobru utakmicu. Ali, da pomenem Edvardsa - nije igrao drugo poluvreme, ali bitno je kad znaš svoju rolu i imaš šta da ponudiš tim. Vilbekin i Gudurić su dokazali da mogu da igraju na tom nivou.

NADMUDRIVANJE SA OBRADOVIĆEM

Otkrio je Itudis i kakav je osećaj igranja protiv tima koji vodi njegov kum Željko Obradović?

- Kako izgleda priprema utakmica i nadmudrivanje s njim. On je jedan od najboljih trenera na svetu, ako ne i najbolji. Toliko sam intervjua dao, znate kakav je moj odnos sa njim i njegovom porodicom, ljudskim, ne profesionalnim. Ali kad se spoje ljudski i emotivno, tih 13 godina, ostaće zauvek zajedno i bićemo deo Panatinaikosa. Pokušavam da ne razmišljam o tome, ali u tom trenutku. Čija je lopta u jednom trenutku i Marko kaže "kouč, dobra je lopta, traži čelindž", ja tražim čelindž, oni mi daju trojku. Tako moram da se nadmudruješ sa Željkom. Pokušavam da ne razmišljam o ljudskim aspektima.

Da li ste ljubimac sudija? Stalno raspravljate, a nikad tehnička…

GROBARI, HVALA NA APLAUZIMA

- Ja sa sudijama pričam o košarci, ništa drugo. Moja klupa dobija tehničke greške, ne ja. Ali, ovo nije komentarisanje suđenja, nego me pitate da li sam ljubimac sudija. To ne znam, ali sigurno sam ljubimac nekih "grobara". Čuo sam aplauze i hvala im na tome.

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike