Alba nema strah od Delija! Tamo je uvek poseban ambijent - radujemo mu se!

23.02.2023

19:29

0

Autor: A. Š.

Košarkaši nemačkog tima optimisti pred gostovanje Crvenoj zvezdi

Alba nema strah od Delija! Tamo je uvek poseban ambijent - radujemo mu se!
Košarkaši Albe - Copyright Profimedia

Godinama unazad Alba je bila kost u grlu košarkašima i navijačima Crvene zvezde. Bilo u Berlinu ili Beogradu, nemački tim je trijumfalno izlazio iz duela sa crveno-belima, koji su ove sezone prekinuli neugodnu tradiciju.

Sada je došlo vreme da se Alba sruši i pred Delijama. Izabranici Duška Ivanovića u petak (19.00) dočekuju nemački tim u dvorani „Aleksandar Nikolić“, dodatno osokoljeni osvajanjem prvog trofeja u sezoni, čega su svesni i Berlinci.

- Zvezdin tim je dobra kombinacija talenta i napornog rada. To je veoma dobro trenirana ekipa i igrači će imati puno samopouzdanja posle osvajanja Kupa. Moramo da smanjimo broj grešaka kako bismo mogli da se borimo za pobedu – kazao je trener Albe Izrael Gonzales.

Jedan od najiskusnijih u redovima Albe Luk Sikma kao da se posebno raduje dolasku u Beograd.

- U gostima kod Zvezde uvek je poseban ambijent za igranje. Posebno zato što ove sezone igraju tako dobro. Igrači poput Nedovića i Vildoze mogu mogu da „postanu vrući“ i ubace mnogo poena. Petrušev ima sjajnu godinu. Test je težak, ali mu se kao takmičari radujemo. Moramo da damo sve od sebe i da verujemo da imamo šansu da se takmičimo i pobedimo – kazao je Sikma.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike