Predsednik hvali Srbina na sva usta: Neverovatan spoj humanosti, osetljivosti prema igračima i beskompromisne pedantnosti

17.02.2023

13:41

0

Autor: D. P.

Džikić osvojio Kup Izraela i srca navijača Hapoela iz Jerusalima

Predsednik hvali Srbina na sva usta: Neverovatan spoj humanosti, osetljivosti prema igračima i beskompromisne pedantnosti
Copyright mn press, printscreen/twitter

Ejal Čomski, predsednik Hapoela iz Jerusalima, osvajača Kupa Izraela posle finala sa Makabijem iz Tel Aviva, veruje da će glavni arhitekta uspeha njegove ekipe Aleksanadar Džikić prihvatiti ponudu za duži ostanak u klubu.

Čomski se nije ustezao prilikom hvaljenja srpskog stručnjaka pred novinarima, a pohvale nisu izostale ni od najuglednijih medija u zemlji.

- Džikić ima neverovatnu kombinaciju humanosti i osetljivosti prema igračima i beskompromisne pedantnosti sa kojom se nikada nisam susreo - rekao je Čomski o treneru.

Sportski direktor Jonatan Alon probao je da objasni šta je Džikićev sistem koji je doneo klubu trofej ispred favorizovanog Makabija:

- Došao je i ostavio trag na igračima tako brzo, svojim metodom igre i svojim posebnim karakterom. Kontakti sa njim? Spremni smo, čvrsto verujemo u kontinuitet!

Izgleda da predsednik i sportski direktor kucaju na otvorena vrata.

- Zašto ne bi želeo da ostanem ovde. Ovo je samo početak nečeg posebnog, ali želimo da osvojimo još dve titule, Ligu šampiona i prvenstvo Izraela - kratko je odgovorio Džikić.

Čomski otkriva jedan od razgovora koji je vodio sa svojim trenerom:

- Rekao mi je "ne razumem vas Izraelce. Kada vam neko nije dobar, vi ga zamenite. Ja ga izgrađujem".

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike