Vojvodina zadovoljna, Mega nivo više: Beogradski tim već priželjkuje finale!

15.02.2023

22:12

0

Autor: A. S.

A pre toga čekaju rivala u polufinalnom susretu

Vojvodina zadovoljna, Mega nivo više: Beogradski tim već priželjkuje finale!
Marko Ljubičić - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Košarkaši Mege drugi su polufinalista Kupa Radivoja Koraća. U četvrtfinalu su sa 75:62 savladali tim Vojvodine i sada čekaju na boljeg iz okršaja između FMP-a i Metalca.

Posle meča, novosadski sastav je, uprkos porazu bio zadovoljan prikazanim. Kapiten Vojvodine, Marko Ljubičić je istakao da se sada osvrću KLS-u.

- Jako sam ponosan na ekipu, tim i stručni tab oji radi sa nama i dolaztak na Kup smo skrenli pažnju da se u Vojvodini dobro radi. Cilj nam je da se osvrnemo na KLS, sam odlazak na Kup je naša nagrada, mislim da ovaj tim zaslužuje veću podršku od celokupne javnosti – kazao je Ljubičić, pa dodao:

- Ekipa Mege je Abaligaška, dugi niz godina i oni imaju mnogo jače utakmice od nas, svaki pad u igri koriste da dižu prednost, mi smo imali par propusta i to je rezultiralo da naprave razliku. Dva igrača nam nisu igrala, Gaćeša i Pešaković, možda je to uticalo, ali smo zadovoljni prikazanim i mislim da ćemo ovako nastaviti.

Trener Novosađana, Milan Isakov Kovačević je čestitao rivalu na prikazanoj partiji.

- Čestitke Megi na dobroj partiji i sezoni, uspeli smo Megu da svedemo na 75,ali mi je krivo jer smo bili konkurentni na 35 minuta. Čestitao bih svojim igračima, ali taj pad koncentracije je uticao na konačan rezultat, Megi želim sreću, a nama ostaje da se okrenemo KLS ligi gde dobro .

Mega se prema rečima Alekse Uskokovića, već okreće nastavku turnira i polufinalu.

- Očekivana utakmica četvrtfinala, ono što je najbitnije da smo prošli dalje. Početak očekivan, ubacili su sve što su pokušali, ali nismo pali. Utakmicu smo priveli kraju kako smo se dogovorili. Čekamo polufinale i priliku da se plasiramo u finale – kratko je rekao Aleksa Uskoković.

Trener beogradskog sastava, Marko Barać je pohvalio rivala.

- Čestitam mojim igračima na završenom posleu i plasmanu u narednu fazu. U pripremi smo imali nekoliko dana da napravimo skauting, videli smo da je dobra ekipa, sa nekoliko pojedinaca, i ono što smo videli, da timovi koji dolaze uslovno rečeno iz nižeg ranga, da ekipa igra motivisano i da budu nagrađeni. Mi smo uspeli da iskontrolišemo neke stvari i vratimo utakmicu u mirnije tokove – kazao je trener Barać i dodao:

- Početak sezone je bio nešto sporiji rezultatski, ali čini mi se da je onaj ko je pažljivije gledao, mogao da vidi potencijal koji tim ima. Ambicije nismo završili, puno je utakmica, a ovo je turnirsko takmičenje, sve staje u 40 minuta, ali kao što kažu, ništa ne traje kao uspeh.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike