"Pucaće" od emocija: Lejkersi pronašli način da Kobi bude deo finala NBA lige (Foto)

30.09.2020

05:51 >> 09:04

0

Autor: Adam Štulić

Finalnu seriju s Majamijem Lebron i drugovi će posvetiti legendarnom asu

"Pucaće" od emocija: Lejkersi pronašli način da Kobi bude deo finala NBA lige (Foto)
Copyright Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

LA Lejkersi i Majami u noći između srede i četvrtka počinju finalnu seriju, možda, najteže sezone u istoriji NBA lige. Sve što je za najjaču ligu sveta moglo da krene po zlu dogodilo se u prvoj polovini ove godine, od tragične smrti jednog od najboljih košarkaša svih vremena Kobija Brajata do pandemije virusa korona koja je prouzrokovala višemesečnu pauzu i ekspresni završetak takmičarske godine u “mehuru” koji je organizovan u Diznilendu.

Poseban emotivni teret u borbi za 17. šampionski trofej u istoriji “jezerdžija” biće na Lebronu Džejmsu i drugovima. Malo dete zna koliko je Brajant bio važna figura za porodicu Lejkersa, koju je upravo on vodio do, dosad, poslednjeg pobedničkog trona 2010. godine. Od momenta kada su saznali tragičnu vest, u avionu tokom povratka sa utakmice u Filadelfiji, izabranici Frenka Vogela ističu kako će uraditi sve da ovu sezonu završe trijumfalno upravo Kobiju u čast, a sada su pronašli način da legendarni košarkaš na jedan simboličan način bude deo završnice NBA lige.

Kako se nezvanično može čuti, LA Lejkersi planiraju da drugu i odlučujuću sedmu utakmicu finalne serije, ako do nje dođe, igraju u “Black Mamba” dresovima u znak sećanja na Brajanta, koji je u saradnji s kompanijom “Najk” bio kokreator specijalnog izdanja dresa “jezerdžija”, promovisanog 2017. godine.

Profimedia

Jedan od najvećih proizvođača sportske opreme na svetu je u saradnji s Lejkersima aktivirao ovaj dres pred početak ovosezonskog plej-ofa, a koliko igračima znači da igraju u njemu pokazuju i reči Entonija Dejvisa.

– Ukoliko izgubimo u tom dresu, imaćemo osećaj kao da smo izneverili Kobija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike