Zvezda ima priliku za revanš! Poraz u Beogradu je dobro upozorenje!

11.02.2023

12:32

0

Autor: D. N.

U tim se vratio i Hasan Martin posle povrede

Zvezda ima priliku za revanš! Poraz u Beogradu je dobro upozorenje!
Duško Ivanović - Copyright MN Press

Posle uspešnog gostovanja u Evroligi, Makabiju košarkaši Crvene zvezde odigraće novu utakmicu u kojoj neće biti domaćini. Ekipa Duška Ivanovića gostovaće u Zadru u utakmici AdmiralBet ABA lige.

Igraće se u dvorani "Krešimir Ćosić", a ovo gostovanje "poziva" na oprez. Podsetimo, Zadrani su jedini do sada naneli poraz crveno-belima u regionalnom takmičenju u ovoj sezoni.

- Očekuje nas jako teška utakmica u Zadru uz više razloga. Prvo dobar tim, koji ima domaći teren i predvođen je vrlo iskusnim trenerom. Igraju ove sezone odlično sa puno samopouzdanja, što pokazuje i njihov plasman na tabeli. Uloge u timu su jasno podeljene, i svako zna svoje zadatke i obaveze.

Moraćemo da odigramo dobru utakmicu, imaćemo vremena da se osvežimo nakon teškog meča u Tel Avivu i sa velikom energijom koju ćemo morati da uložimo, dođemo do cilj - rekao je Ivanović koji će posle dugo vremena moći da računa na sve igrače, jer se Hasan Martin vratio u tim nakon povrede kolena.

Na pomenuti poraz podsetio je i Luka Mitrović.

- Gostovanje u Zadru nikada nije lako, ovoga puta izazov je veći jer tim igra dobro, predvođen odličnim Božićem. Imaju prepoznatljiv stil, odlični su šuteri, imaće domaću publiku kao veliku podršku. Konačno, ne smemo da zaboravimo da smo jedini poraz doživeli upravo od Zadra i to je upozorenje, ali za nas i motiv više pred ovu utakmicu koju želimo da dobijemo i nakon velike pobede u Tel Avivu u dobrom razpoloženju dočekamo naredni period - rekao je Mitrović.

Sutrašnja utakmica će početi u 17 časova uz prenos na TV Arena sport, a nakon toga prva domaća utakmica koja očekuje crveno-bele je sa Albom u Beogradu.

U prvoj utakmici koja je odigrana u Beogradu Zadar je pobedio 98:96, a ovo će biti 40. utakmica dva kluba u regionalnoj ligi skor je 26:13 u korist Zvezde.

 

AdmiralBet ABA liga, 19. kolo:

Petak:

Mornar - MZT Skoplje 93:84

Cibona - Split 72:90

Subota:

Studentski centar - Mega (16.30)

FMP - Cedevita Olimpija (19.00)

Budućnost - Igokea (21.00)

Nedelja:

Zadar - Crvena zvezda (17.00)

Partizan - Borac (19.00)

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike