Odzvanjaju Trinkijerijeve reči: Partizan je u najboljoj formi u Evroligi, a navijači najbolji na svetu, bez konkurencije!

09.02.2023

22:20

0

Autor: P.K.

Trener Bajerna misli da crno-beli imaju jako dobre šanse da se plasiraju u Top 8

Odzvanjaju Trinkijerijeve reči: Partizan je u najboljoj formi u Evroligi, a navijači najbolji na svetu, bez konkurencije!
Andrea Trinkijeri - Copyright Printscreen/YouTube/FC Bayern Basketball

Partizan je uprkos brojnim problemima uspeo u gostima da pobedi Bajern i tako napravi važan korak ka Top 8 fazi Evrolige.

Trener Bajerna i nekadašnji trener Partizana Andrea Trinkijeri se slaže sa tom ocenom i hvali crno-bele, a za svoj tim ima samo jednu zamerku.

- Igrali smo protiv tima koji je u ovom trenutku u najboljoj formi u Evroligi. Mislim da su kraj druge četvrtine i treća bili ključni faktori poraza. Bilo je nerešeno, a mi smo napravili četiri ofanzivna faula za redom. Poklonili smo im šest bacanja. U trećoj četvrtini su bili bolji, a mi nismo našli načina da igramo napad.

Potom je rekao šta zamera igračima, iako mu fali mnogo ključnih košarkaša.

- Mogu da kažem da nam je falilo četiri-pet igrača, ali čak i ako vam fali 25 igrača, faul može da se pravi. Forma dolazi i prolazi, to je deo ovog ludačkog rasporeda, ali kada ne umete da koristite faulove pre bonusa da pomognete odbrani, koja je u skraćenom sastavu, onda je nemoguće igrati. To je jedino što imam da zamerim svom timu. Ostalo je deo teške igre protiv veoma dobrog tima kao što je Partizan. Čestitam im na pobedi.

Nemački novinar je podsetio da je bilo mnogo navijača Partizana i pitao je Trinkijerija da li je to možda omelo njegov tima?

- Znam šta znači igrati protiv Partizana i njegovih navijača. Igrali smo u Areni, ne mislim da su bili iznenađeni. Uvek je ovako, to su najbolji navijači na svetu, bez premca. Gde god da idu, tako je.

Posle su ljubazni domaćini prešli na pitanja na srpskom. Izveštače je zanimalo kada će Bajern biti kompletan i, naravno, šta Trinkijeri misli o šansama crno-belih da se plasiraju u Top 8.

- Ne znam kada se vraćaju igrači. Iskreno ti kažem. Više i ne pitam. Već tri meseca, Luča…Danas se vratio Obst, ali posle dva meseca…Već je i previše uradio… Heris još dva-tri meseca, Hanter nemam pojma, Vinston… Jedna petorka uvek fali. Nikad nismo imali kompletnu ekipu. Ne volim da plačem. Tako je. Šta se mora, nije teško. Moramo ovako da igramo, igraćemo ovako – rekao je Trinkijeri, pa nastavio:

- Za Partizan, mislim da imaju ogromnu šansu da uđu u Top 8. Sve zavisi od rasporeda. Kad igraš sa nekim, sve je u tome kakva je ekipa, ko fali, ko nije tu, gde se igra, sve je u tome. Imaju težak raspored, igraju sa svim ekipama iz Top 8, što znači da je sve u njihovim rukama. Iskreno, mislim da imaju dobre šanse.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike