Koji Kajri? Bruklinov klinac dao 91 poen u dve utakmice od kada je Irving otišao! (VIDEO)

07.02.2023

10:28

0

Autor: P.K.

Ima samo 21 godinu, zablistao čim je dobio loptu i prostora da igra

Koji Kajri? Bruklinov klinac dao 91 poen u dve utakmice od kada je Irving otišao! (VIDEO)
Kem Tomas - Copyright Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

Dok cela liga priča o odlasku Kajrija Irvinga u Dalas, dok se vode debate da li će tim biti lošiji ili će se boriti za titulu, bek Netsa Kem Tomas je apsolutno skrenuo pažnju na sebe.

Ne zato što je polujapanac, nego zato što igra "kao zmaj". On je u dve utakmice od kad je Irving otišao dao 91 poen! U pobedi protiv Vašingtona u subotu je dao 44 poena, da bi u porazu od Klipersa postigao 47!

On je drugi najmlađi igrač u istoriji NBA koji je u dve uzastopne utakmice postizao više od 40 poena. Tomas ima 21 godinu i 116 dana, dok je Lebron Džejms to uspeo u dva navrata, kada je imao 21 godinu i 47 dana i kada je imao 21 godinu i 92 dana.

Tomas ima 21 godinu, bio je pik iz prve runde drafta 2021. Nakon odlaska Irvinga, dobio je veću ulogu i ako se po jutru dan poznaje, za Netse slede lepe stvari. Tim iz Bruklina ima skor 31/21 i nalazi se na četvrtom mestu Istoka.

Naravno, ne treba očekivati da će Tomas odmah da postane superzvezda i nosilac tima, pogotovo dok je tu Kevin Durent, ali će svakako ojačati svoju ulogu šestog igrača tima.

Ne treba očekivati da će svako veče davati po 40 poena, ali ako bude uspevao dvadesetak, to će mnogo doprineti odmaranju Durenta i širini rostera.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike