Saša Obradović pred put u Istanbul: Pehovi nisu alibi, tražim borbu

01.10.2020

12:28 >> 22:30

0

Autor: M. R.

Trener košarkaša Crvene zvezde sutra će debitovati na klupi crveno-belih

Saša Obradović pred put u Istanbul: Pehovi nisu alibi, tražim borbu
Copyright MN Press

Nova epoha Crvene zvezde počela je dolaskom trenera Saše Obradovića, koji će u petak zvanično debitovati na klupi kluba u kome je nekada napravio prve profesionalne igračke korake. Crveno-beli sezonu otvaraju u Istanbulu, gde će sutra od 19.45 odmeriti snage sa Fenerbahčeom. I turski tim ulazi u novu takmičarsku godinu sa velikim promenama, posle odlaska Željka Obradovića, koga je nasledio selektor naše reprezentacije Igor Kokoškov.

– Očekuje nas teška utakmica, na prvom mestu i zbog činjenice da je prva posle duge pauze – istakao je trener crveno-belih Saša Obradović. – Nema sumnje da će svi želeti da se dokažu na premijeri, svojim navijačima, novom treneru Igoru Kokoškovu. Zbog tih promena formiran je utisak u javnosti da je taj tim slabiji nego prošle sezone, ali to jednostavno nema svoje uporište u činjenicama. Došli su odlični igrači, vodi ih odličan trener, žele kao i mi dobro da otvore takmičenje, i sa te strane čeka nas izuzetno težak posao.

Šef stručnog štaba Crvene zvezde zna i šta može da bude problem za njegov sastav.

-Mi nismo imali ozbiljniju proveru sa evroligaškim timom tokom pripremnog perioda koja bi nam mnogo pokazala pred ovaj duel. Zbog toga nam na primer mnogo nedostaje onaj meč koji je otkazan sa Efesom u Antaliji… Pripremali smo se tokom leta u novim kovid okolnostima, imali smo i taj peh sa Nokom, Teri koji je stigao kao zamena nije još spreman, ekipa još nije formirana. Bez obzira na sve, želimo da odigramo dobru, borbenu utakmicu, čime bi sebi dali šansu u Istanbulu da dođemo do rezultata.

U Istanbulu će crveno-bele dočekati prošlogodišnji saigrač Lorenco Braun. Pored njega u Fener su stigli i Dajšon Pjer, Edgaras Ulanovas, Džastin Hemilton, Danilo Bartel, Edi Džerel…

-Novi početak, sada u vrlo specifičnim okolnostima, bez publike, ali ipak na gostujućem parketu u Istanbulu. Ekipa Fenera jeste doživela brojne promene, ali to je iz igračkog ugla, uvek dodatni motiv za sve novopridošle da se pokažu na startu – svestan je kapiten Branko Lazić. – Ostali su neki vrlo važni igrači, počev od De Koloa i Veselog. Izuzetno jaka ekipa u koju je ubačena i nova sveža krv, stigao je selektor Igor Kokoškov. Mi smo takođe doživeli promene, nismo još uigrani, nismo ni kompletirani kao tim, ali očekujem kao što uvek kažem, da se borimo, držimo dogovora iz svlačionice. Duga je pauza iza nas, radujemo se početku takmičenja i utakmicama jer smo poslednju zvaničnu odigrali još sa Makabijem.

Crvenu zvezdu u Istanbul putuje u četvrtak posle podne bez Emanuela Terija (pozitivan na kovid), posle treninga i zajedničkog ručka. Odmah po povratku u Beograd, sledi novo testiranje i putovanje u Zagreb, gde će gostovati ekipi Cibone u ponedeljak.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike