FMP ostao bez najboljeg igrača! "Iskopali" ga na koledžu, "zapalio" region, pa otišao u Rusiju!

01.02.2023

15:22

0

Autor: P.K.

Sjajni rezultati Pantera su uveliko i njegova zasluga

FMP ostao bez najboljeg igrača! "Iskopali" ga na koledžu, "zapalio" region, pa otišao u Rusiju!
Trent Frejzer - Copyright MN Press

FMP znatno oslabljen ulazi u nastavak sezone, pošto je ostao bez najboljeg igrača.Plejmejker Trent Frejzer napustio je klub iz Železnika i prešao u Zenit Sankt Peterburg, prvaka Rusije.

Nenad Stefanović i stručni štab FMP-a pokazali su odlično oko za "skauting" dovođenjem 24-godišnjeg igrača, kome je to bilo prvo profesionalno iskustvo.

Stručni štab ga je pripremao tokom celog leta, a onda i dalje radio sa njim. Stefanović je pred početak sezone rekao da je "filovao" igrača informacijama i zahtevima, a da je ovaj sve shvatao, prihvatao i primenjivao na terenu.

To se videlo i tokom 16 utakmica u AdmiralBet ABA ligi, gde je imao fantastičan prosek od 20,7 poena i 6,1 asistenciju.

Zenit je platio obeštećenje FMP-u, koji je na taj način zaradio. Videćemo kako će se to odraziti na igre i rezultate tima u ostatku sezone.

- FMP još jednom je pokazao na primeru Frejzera da je pravo mesto za razvoj mladih igrača, što je i profilisalo klub iz Železnika kroz njegovu bogatu istoriju. FMP se zahvaljuje ovom prilikom Frejzeru na velikom doprinosu u postizanju vrhunskih rezultata u regionalnom takmičenju. Frejzer prelazi u redove aktuelnog osvajača VTB Lige uz odgovarajuće obeštećenje koje će omogućiti klubu da ima još konkurentniji sastav u nadolazećim sezonama. Trent, hvala i srećno u Zenitu! – saopštio je FMP.

Panteri su trenutno treći na tabeli regionalnog takmičenja, iza Partizana i Crvene zvezde, sa skorom od 12 pobeda i pet poraza.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike