Zvezdin treći poraz zaredom: Totalno razočarali protiv Virtusa!

31.01.2023

21:52

0

Crveno-beli lako poraženi od Virtusa u 22. kolu Evrolige u Bolonji

Zvezdin treći poraz zaredom: Totalno razočarali protiv Virtusa!
Ben Bentil - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su i treći poraz zaredom u Evroligi.

Crveno-beli su poraženi od Virtusa sa 84:72 (30:14, 18:21, 22:16, 14:21), čime su nastavili sa lošim nizom u emintenom takmičenju.

Crveno-beli su tokom čitavog meča bili u zaostatku, i nisu ličili na ekipu koja je igrala dobru košarku u većem delu Evrolige.

Činilo se da u redovima crveno-belih nije bilo one prepoznatljive energije, i to se moglo videti od samog početka.

Domaćini su od samog starta ušli jako motivisano, sa druge strane izabranici Duška Ivanovića nisu pokazali baš ništa, stalno su se mučili, pre svega to se odnosi na defanzivu gde su dopustili mnogo lakih poena Virtusu. 

Tim iz Bolonje je veoma brzo napravio dvocifrenu prednost, koju su održavali tokom čitavog meča, i crveno-beli nijednog trenutka nisu uspeli da spuste ispod deset poena minusa, što dovoljno govori kakvu su košarku pokazali u večerašnjem meču

Dosta grešaka bilo je i u napadu, i jedina svetla tačka u Zvezdi je bio Luka Vildoza, mada treba istaći i odličnu rolu Dalibora Ilića, kome je ovo definitivno najbolja utakmicu u crveno-belom dresu.

Svi ostali su totalno podbacili i zaslužuju kritiku.

Ipak, ovaj meč što pre treba zaboraviti, jer ih za dva dana očekuje novi duel u Italiji i to protiv Olimpije u Milanu u 23. kolu Evrolige.

EVROLIGA - 22. kolo

Fenerbahče - Olimpijakos 73:93

Olimpija - Baskonija 89:83

Barselona - Makabi Tel Aviv 83:78

Partizan Mozzart Bet - Asvel 92:71

Valensija - Bajern 82:73

Virtus Bolonja - Crvena zvezda 84:72

 

 

Standings provided by Sofascore

 

40. KRAJ Virtus - Zvezda 84:72

37. minut - Crveno-beli pokušavaju da nešto urade u poslednjih tri minuta, ali realno, male su šanse. Barem neka se bore da izgube sa što manjom razlikom.

35. minut - U ovom periodu dosta grešaka sa obe strane. Rezultat je plus 14 za Virtus (76:62). Očigledno da je ovde poznat pobednik.

33. minut - Totalno su se predali košarkaši Zvezde. Očigledno da su uvideli da u ovom meču nemaju šta da rade. 

Počinje četvrta četvrtina:

30. minut - Na ovaj rezultat dosta utiče i loša igra Nemanje Nedovića, definitivno jedna od najlošijih u dosadašnjem delu sezone. Ništa mu ne polazi za rukom. Virtus vodi 70:51, pred početak poslednje deonice. 

 

 

27. minut - U nekoliko navrata izabranici Duška Ivanovića su imali šanse da se spuste ispod deset, ali nisu iskoristili tu priliku u napadu. Jednostavno ništa im ne ide od ruke, dosta čistih koševa su promašili. Biće teško da se ostvare totalni preokret.

24. minut - Nikako da Zvezda spusti ispod deset poena. Sve su tu negde, ali svaki napad Zvezde, Virtus odgovara košem 59:47. Dosta loših stvari u odbrani u redovima crveno-belih. Navijači Zvezde pokušavaju da probude svoje igrače, ali nikako im ne polazi za rukom.

 

 

22. minut - Čini se da je Zvezda krenula bolje u nastvaku, mnogo angažovanije u napadu, što urodilo plodo, i razlika je sada samo deset poena. Ipak, Šengelija ponovo povećava prednost. Definitivno crveno-beli imaju velikih problema u defanzivi, što pokazuje i broj primljenih poena.

Počinje drugo poluvreme

20. minut Loše izadnje Zvezde u prvom poluvremnu protiv Virtusa, a rezultat je najbolji pokazatelj da su crveno-beli bili bez energije u prvih 20. minuta. Domaćini predvođeni odličnim Teom, koji je sjajno razigravao svoje saigrače uspeli su veoma brzo da naprave dvocifrenu razliku, koji su čuvali do poluvremena. U svlačionicu se otišli sa rezultatom 48:35. 

 

 

17. minut - Zvezda je malo pojačala igru, pre svega u dobrani, nakon čega postižu neke lake poene i vraćaju se u igru. 42:31.

15. minut -Navijači Zvezde pokušavaju da povuku svoje ljubimce, ali nikako im ne ide. Jednostavno crveno-beli ne liči na sebe u dosadašnjem delu utakmice - 38:23. Jedina svetla tačka je Vildoza, koji je već postigao 12 poena.

13. minut - Opet ritam diktira Virtus, crveno-beli nikako da se spuste razliku. Čak se ponovo povećala - 38:21. Duško Ivanović pokušava da čestim izmenama nađe pravu petorku, ali to nikako ne ide. Pre svega Zvezda igra loše u fazi odbrane.

11. minut - Agresivnije su krenuli crveno-beli u drugoj deonici, smanili prednost preko Vilodoze i Ilića na 33:19.

Počinje druga četvrtina:

10. minut - Mnogo bolja igra Virtusa, u svim segmentima nadigrali košarkaše Zvezde. Prvu četvrtinu završili u svoju korist sa 30:14.

9. minut - Domaćini i dalje imaju veliku prednost. Košarkaši Zvezde nikako da uđu u svoj ritam - 27:13.

Inče, Zvezda večeras ima podršku i fudbalera Srbije Darka Lazovića, koji zdušno bodri svoj bivši klub.

7. minut - Ponovo dvocifrena razlika Virtusa, crveno-beli nikako da se približe. Ivanović pokušava čestim izmenama da pokuša da se vrati u igru. Međutim, razlika se stalno povećava 23:9.

Teodosić oduševljeva publiku svojim asistencijama, istovremeno košarkaši Zvezde ne znaju šta ih je snašlo od lucidnog Srbina.   

5. minut - Već je dvostgruka prednost za klub iz Bolonje - 15:4. U sledećem napadu Lazić postiže trojku - 15:7.

3. minut - Prve poene za Zvezdu postiže Nemanja Nedović, trenutno je 9:2 za Virtus. 

1. minut - Bolje krenuli domaćini, poveli sa 6:0. Nervozni crveno-beli na startu. 

Navijači Virtusa napravili odličnu atmosferu na početku utakmice.

Petorka Zvezde: Mitrović, Nedović, Lazarević, Petrušev, Vilodoza.

 

Košarkaši Crvene zvezde imaće podršku sa tribina, Delije stigle iz Beograda, ali i ostalih delova Italije.

 

Blog uživo:

Trener crveno-belih Duško Ivanović smatra da će ovaj okršaj biti totalno drugačiji od onog u Beogradu u kojem je Zvezda slavila sa 83:74.  

- Ovo će biti potpuno drugačiji meč od onog u Beogradu. Tada za njih nisu igrali Miloš Teodosić i Tornike Šengelija. Očekujem od igrača da pokažu veće strpljenje, koje nam je nedostajalo na prethodnim utakmicama. Video se napredak u meču protiv FMP-a, ali moramo bolje i sa mnogo energije da igramo u tom meču - istakao je Ivanović. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike