Ovo je lepota košarke! Obradović nezadovoljan rezultatom, ali pun utisaka nakon prvog trijumfa u večitom derbiju

27.01.2023

20:58

0

Autor: A. S.

Crno-beli već sada razmišljaju o narednim izazovima, pa čak i o Kupu

Ovo je lepota košarke! Obradović nezadovoljan rezultatom, ali pun utisaka nakon prvog trijumfa u večitom derbiju
Željko Obradović - Copyright MN Press

Košarkaši Partizana večeras su upisali važnu pobedu u 21. kolu Evrolige. Pored desetog trijumfa u ligi i povratka u igru za Top 8, ono što je navijačima sigurno važnije, jeste što je pobeda nastupila nad večitim rivalom, Crvenom zvezdom i to pred njenim navijačima.

Ipak, nakon meča, trener crno-belih, Željko Obradović, kome je ovo prvi trijumf u derbiju ove sezone, je istakao da je zadovoljan pobedom, ali ne i rezultatom.

- Jako sam srećan jer smo pobedili. Vodili smo ceo meč. Čestitam igračima. Hvala navijačima koji su večeras došli da nas podrže - rekao je u uvodnom obraćanju Obradović, pa potom odgovarao na pitanja novinara.

- Mogu da se saglasim da smo neke stvari uradili drugačije, ali nismo neutralisali Vildozu i Nedovića. Imali smo igru, igrali smo pametno i celu utakmicu smo kontrolisali. Zaista mi je žao što nismo uspeli da odbranimo ove četiri razlike, ali škola se plaća - rekao je trofejni stručnjak na konstataciju da su neutralisali igru večitog rivala, a potom se dotakao i iks faktora, Zeka Ledeja:

- Ledej je odigrao dobru utakmicu. Našao je način da igra u napadu pametno. Ono čime sam zadovoljan je broj osvojenih i izgubljenih lopi. Oni su bili na -13, a mi na +5. To je lepota košarke. Zvezda je tim koji u svakoj utakmici ide na maksimum i nadam se da su svi uživali u lepoj košarci.

Partizan je nakon ove pobede na skoru 10-11, uostalom, kao i Crvena zvezda.

- Ima još 15 kola. Svi se slažu da je evropska liga strašno teška, da se dešavaju iznenađenja i da svako svakoga može da pobedi. Mi u nedelju igramo protiv Mornara, a onda protiv Asvela, pa u Kaunasu. To je neviđen ritam i moram da vodim računa o minutaži igrača. Igrali smo protiv tima koji igra timsku košarku sa fenomenalnim pojedincima. Uspeli smo da sve vreme vodimo i dami budemo ti koji daju ton utakmici.

Na kraju, pohvalio je i atmosferu u kultnom Pioniru i čestitao navijačima oba tima, kao i koliko ovakve pobede znače na polju samopouzdanja.

- Dobro je za samopouzdanje tima. Vidim da su se igrači u svlačionici veoma radoovali. Svaka pobeda protiv Zvezde je važna. Treba voditi računa sada o umoru, o onome što nas čeka. Imamo i taj Kup u Nišu. To je totalno drugo takmičenje, to je nešto o čemu ćemo tek da razmišljamo i da razgovaramo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike