Dilejni: Nikad nisam igrao za tim koji ima navijače kao Partizan!

24.01.2023

12:10

0

Autor: D. P.

Američki košarkaš Malkom Dilejni priznao je da su ga među crno-bele zvali njegovi bivši saigrači iz Milana

Dilejni: Nikad nisam igrao za tim koji ima navijače kao Partizan!
Copyright MN Press

Novinar portala "Basketnews" Donatas Urbonas u svom podkastu "Urbonus" razgovarao je sa Erikom Mekolumom i Malkomom Dilejnijem, a tema je bio i Partizan.

Mekolum koji je igrač turske Karšijake rekao je da bi se Dilejni uklopio u igru crno-belih jer bi opet stvorio tandem sa Panterom:

- Mislim da bi bio odličan tamo, pogotovo zbog njegovog odnosa sa Kevinom Panterom. Videli smo šta su njih dvojica postigli u Milanu zajedno. Partizanu fali plejmejker, neko ko bi mogao da donese poene. Mnogo ljudi zaboravlja da je Malkolm pobednik i radi ono što je timu potrebno. On je vrsni strelac. Ako mu daš slobodu, napraviće i dodavanje, kreiraće za saigrače. Mislim da je Partizan sistem u kome bih najviše voleo da vidim Malkolma. Gde bi bio slobodan, gde bi se zabavljao i igrao svoju igru - rekao je Mekolum.

Dilejni je priznao da mu ne odgovara stil igre koju forsiraju srpski treneri, ali da je on želeo da dođe u klub koji ima takve navijače kao Partizan.

- Iako ne volim kakav stil gaje srpski treneri. Kevin i Zek su moja mala braća. Tokom te godine u Milanu, KP i ja smo postali jako bliski. Partizan je jedno od mesta, o tome se šalim sa njima, da su me ranije zvali, bio bih spreman. Uprkos tome što to nisu uslovi koje želim. Samo na osnovu mog odnosa sa njima i onoga što su rekli da se tamo dešava, razmislio bih o tome. Jer, najbolji sam kada tim nije favorit. Kada me ubaciš u takav sistem, kada se ne očekuje da tim ostvari mnogo, ali ima potencijal da ostvari, mislim da sam tada najbolji. Potreban im je plejmejker. To sam i rekao Panteru prošle godine kada su izgubili u Evrokupu. Ako u Evroligi nemaš plejmejkera, nebitno koga imaš u timu, uvek ćeš da se mučiš. Stalno sam govorio o tome sa njima, a oni su me zvali da dođem. Rekao sam im da dolazim. To je nešto što me je fasciniralo na početku sezone, pre svega jer nikada nisam igrao za tim sa takvom bazom navijača – poručio je Dilejni.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike