Majami nemoćan bez Dragića i Adebajao: Lejkersi sve bliži tituli u NBA

03.10.2020

05:58 >> 09:13

0

Autor: Milan Nastić

Jezeraši pobedili Hit sa 124:114 i poveli sa 2:0 u finalnoj seriji

Majami nemoćan bez Dragića i Adebajao: Lejkersi sve bliži tituli u NBA
Copyright Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill)

Košarkaši Los Aneđels Lejkersa sve su bliži titulu u NBA. “Jezeraši” su i u drugom meču finalne serije u najjačoj ligi na svetu pobedili Majami 124:114 i tako poveli sa 2:0.

Od početka meča ekipa sa Zapada je krenulo silovito, i znali u kom pravcu će da se razvija meč. Kad se na to doda da je Majami bio oslabljen bez dva najbolja igrača Gorana Dragića i Bena Adebajoa, nije se ni mogao očekivati bolji rezultat za “hita”.

Iako su bili lišeni njih dvojice, stekao se utisak da su pružili mnogo jači otpor nego što je bio slučaj u prvom duelu finalne serije.

Ipak, Lejkersi su još jednom pokazali svoju snagu, a prelomni deo utakmice bila je druga četvrtina, tu su napravili dvocifrenu prednost koju su održavali do kraja utakmice. U nekoliko navrata Majami je pokušao da se vrati u igru, ali nisu imali snage za totalni preokret.

Ponovo su dominirali Lebron Džejms i Enotni Dejvis koji su bili nerešiva enigma za protivničku ekipu i njih dvojica su ubacili čak 55 poena. Džejms je postigao 33 poena, ostvario devet skokova i isto toliko asistencija, dok je Entoni stigao do cifre 32, i imao 14 skokova.

Dvocifreni su bili još Ražon Rondo, koji je postigao 16 poena, imao je i 10 asistencija, a Kajl Kuzma i Kentavijus Koldvel Poup ubacili po 11 poena.

-Smatram da možemo još bolje i da ćemo podizati formu. Imamo prednopst od 2:0, ali to ne mora ništa da znači. Moramo i dalje da budemo fokusirani i da nas ne poremeti ovo vođstvo. Ništa još nije gotovo – kazao je Lebron posle meča.

U Majmiju najbolji je bio Džimi Batler sa 25 koševa, 13 asistencije, i osam skokova, i Keli Olinik sa 24 poena, devet skokova i dve asistencije.

Treći meč na programu je u noći između nedelje i ponedeljka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike