(KRAJ) Borac šokirao Partizan na startu ABA lige

03.10.2020

18:42 >> 21:56

0

Autor: Adam Štulić

Crno-beli poraženi u prvom ovosezonskom meču u regionalnom takmičenju

(KRAJ) Borac šokirao Partizan na startu ABA lige
Copyright MN Press

Sedam meseci su čekali košarkaši i navijači Partizana da se vrati ABA liga i onda su doživeli hladan tuš.

Na otvaranju nove sezone regionalnog takmičenja, crno-beli su u Hali sportova “Ranko Žeravica” poraženi od čačanskog Borca – 87:78.

 

PRVA ČETVRTINA

PARTIZAN: Mekintajer, Jaramaz, Dangubić, Tomas, Mozli.

BORAC: Čarapić Džons, Torton, Nerandžić, Todorović.

21.oo’ – POČEO MEČ

Jaramaz je poenima s poludistance doveo Partizan do početne prednosti, Čarapić je s dva ubačena slobodna bacanja poravnao rezultat. Crno-beli su promašili nekoliko napada, Borac preko Čarapića i Nerandžića dolazi do 6:2 u 3. minutu. Mozli prekida mini seriju Čačana.

21.08′ – BORAC BOLJI NA POČETKU

Na trojku Todorovića, kojom je Borac poveo 9:4, pogotkom sa iste udaljenosti već u narednom napadu odgovorio je Jaramaz. Torton pogađa dva bacanja i održava Čačane na plus četiri na polovini prve deonice – 11:7. Mika je na parketu umesto Mozlija i ubrzo postiže prve poene na meču.

21.10′ – PARTIZAN PREOKREĆE REZULTAT

Erik Mika je pokreno crno-bele sa četiri vezana poena, a potom Mekintajer pogađa u kontranapadu za vođstvo Partizana13:11 u 6. minutu meča. Kratko je trajalo vođstvo Partizana, Torton sa četiri vezana poena vraća plus dva gostima, ali već u narednom napadu Veličković, koji je nekoliko trenutaka ranije zamenio Tomasa, postiže svoje prve poene – 15:15, 8. minut.

21.14′ – ČAČANI VODE POSLE 10 MINUTA

Američki centar je veoma raspoložen na početku meča. Svojim šestim poenom izjednačio je rezultat na 17:17, ali je Smit u narednom napadu ubacio trojku za plus tri Čačana u 9. minutu meča – 20:17. Dušan Miletić hvata skok u napadu i zakucava, za dosad najvećih, plus pet Borca – 22:17. Veličkovićevu promašenu trojku poenima pod košem kažnjava Smit. Na kraju prve deonice Borac vodi 24:17.

DRUGA ČETVRTINA

21.21′ – PARTIZAN JE U DVOCIFRENOM MINUSU

Crno-beli imaju puno problema na startu meča s Borcem. Već su izabranici Vlade Šćepanovića izgubili šest lopti, a posle trojke Dušana Miletića su u dvocifrenom minusu na otvaranju druge deonice – 27:17. Pejdž nije uspeo da vrati trojku, a Kočović pogađa tri slobodna bacanja sa novi maksimalni plus gostiju – 30:17. Gordić pogađa važnu trojku za crno-bele.

21.26′ – MILETIĆ MUČI CRNO-BELE

Nikako crno-beli ne uspevaju da spuste minus na jednocifren broj, a Dušan Miletić nastavlja da zadaje mnogo problema Partizanu, koji je posle njegovih poena uz faul i pogođenog dodatnog bacanja ponovo na minus 13. Markus Pejdž u 14. minutu pogađa trojku za 33:23, ali Čačani vezuju pet poena i dolaze do 15 poena viška posle trojke Nerandžića 38:23. Tomas prolazi do kraja i poentira, ali potom u silaznoj putanji zaustavlja loptu posle šuta Kočovića.

21.31′ – PARTIZAN JE NA MINUS 15

Veliki problemi su i igri Partizana. Borac im je za skoro 16 minuta igre ubacio 43 poena. Novaković je ubacio trojku, pošto je prethodno Jaramaz ubacio šut van linije 6.75. Rašon Tomas pogađa s poludistance posle tajm auta Šćepanovića. Borac u 17. minutu vodi 43:30. Marinović traži tajm aut posle novih lakih poena Tomasa, na asistenciju Trifunovića.

21.35′ – BORAC ODBIO NALET CRNO-BELIH

Kodi Miler Mekintajer postiže lake poene i serijom 6:0 Partizan je konačno na jednocifrenom minusu. Ipak, to je kratkog daha, pošto Čačani sa četiri vezana poena Smita odlaze na 47:34 u 19. minutu meča. Posle promašene trojke Dangubića Torton ubacuje dva bacanja i vraća goste na plus 15 pred poslednjih 40 sekundi prvog poluvremena – 49:34. Jaramz iz prodora postiže svoj 10. poen u dosadašnjem toku meča. Na kraju prvog poluvremena Borac vodi 49:36.

TREĆA ČETVRTINA

21:55′ – POČELO DRUGO POLUVREME

Nastavljaju se Partizanovi problemi u defanzivi. Džons lako dolazi do obruča za prve poene Borca u nastavku meča – 51:38. Gordić poentira s poludistance, ali Nerandžić posle tri uzastopna ofanzivna skoka postiže svoj peti poen na meču. Gordić poentira uz faul, pogađa i dodatno bacanje, ali crno-beli imaju mnogo problema u zagrađivanju svog koša. Nerandžić je uhvatio svoj promašaj za tri poena, a potom Džons pogodio van linije 6.75 za 56:41 u 23. minutu. Mika zakucava na drugoj strani.

21.59′ – TOMAS I MIKA GURAJU PARTIZAN

Jaramaz je ubacio trojku posle dva ofanzivna skoka Rašona Tomasa, Nerandžić je potom poentirao pored Partizanovog krilnog centra, a Erik Mika na drugoj strani uspeo da postigne koš uz faul, ali je bio neprecizan s linije penala. Todorović pravi faul u napadu, svoj četvrti, a Gordić trojkom vraća domaće na minus sedam – 58:51 u 26. minutu. Čarapić lako poentira i prekida mini seriju crno-belih.

22.04′ – BORAC JOŠ JEDNOM ODBIO NALET CRNO-BELIH

Imali su crno-beli, posle dva ubačena bacanja Nikole Jankovića, priliku da još više smanje zaostatak, ali su prokockali napad, što je Torton odmah kaznio trojkom – 63:53, 28. minut. Nastavljaju se Partizanove muke sa defanzivnik skokom, ponovo su gosti uhvatili dva svoja promašaja, a potom je Angola faulirao Džonsa prilikom šuta za tri poena. Američki plejmejker je pogodio samo jedno slobodno bacanje, ali su na drugoj strani neprecizni bili Gordić (za dva) i Pejdž (za tri). Novi laki poeni za Borac, ovoga puta Džons prolazi do koša – 66:53, 29. minut.

22.11′ – PARTIZAN U DVOCIFRENOM MINUSU PRED POSLEDNJIH 10 MINUTA

Posle Angolina ubačena dva slobodna bacanja, Džons je pogodio s poludistance posle čega Angola pogađa iz prodora. Imali su crno-beli poslednji napad u trećem kvartalu, ali je Angola promašio šut za tri poena sa oko osam metara. Na kraju pretposlednjeg kvartala Borac vodi 68:57.

ČETVRTA ČETVRTINA

22.15′ – DOBAR POČETAK PARTIZANA

Mozli zakucava u kontranapadu za minus devet na otvaranju poslednje deonice. Stao je malo napad gostima u samoj završnici treće i na početku četvrte četvrtine, Angola pogađa dva bacanja i vraća Partizan na minus sedam – 68:61, 32. minut. Đoković postiže izutetno važnu trojku za goste i kažnjava proklizavanje Mozlija, ali Pejdž uzvraća istom merom – 71:64, 33. minut.

22.19′ – CRNO-BELI SVE BLIŽI

Kočović pravi grešku u koracima, a Mozli efektnim zakucavanjem popravlja promašaj Trifunovića. Marinović traži tajm aut posle još jedne izgubljene lopte, Partizan je na minus pet i ima napad nešto manje od sedam minuta pre kraja meča, ali je Jaramaz promašio trojku. Nerandžić pravi korake, a Mozli još jednim sjajnim zakucavanjem ispravlja promašenu trojku Jaramaza. Topi se prednost Borca – 71:68, 35. minut.

22.25′ – ĐOKOVIĆ DRŽI BORAC

Ponovo Đoković pogađa trojku kada su Čačani delovali izgubljeno na terenu, a Kočović je polovično uspešan s linije penala pošto su crno-beli prethodno izgubili loptu – 75:68, 36. minut. Jaramaz postiže poen uz faul, pogađa i dodatno bacanje. Todorović postiže lake poene pod košem Partizana, čiji su košarkaši potom prokockali dva napada da uhvate rezultatski priključak.

22.31′ – ČAČANI S PLUS SEDAM ULAZE U POSLEDNJA TRI MINUTA

Đoković polovičnim učinkom s linije penala donosi Borcu plus sedam pred poslednja tri minuta meča – 78:71. Dangubić promašuje trojku, Nerandžić na drugoj strani zicer, a Jaramz “daje veštačo disanje” Partizanu izuzezetno bitnom trojkom – 78:74. Miletić je popravio promašaj jednog saigrača, a posle promašenih trojki Gordića i Pejdža, Đoković ubacuje šut van linije 6.75 i dovodi goste nadomak velikog trijumfa – 83:74, 39. minut.

22.39′ – KRAJ

Trojkom Čarapića Borac je krunisao pobedu protiv Partizana – 87:78.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike