Hrvatski dželat sa Eurobasketa objasnio zašto od jesenas igra košarku života: Jedan poziv menja sve!

12.01.2023

11:04

0

Autor: D. P.

Finski košarkaš noć uoči Eurobasketa saznao da mora napustiti Klivlend

Hrvatski dželat sa Eurobasketa objasnio zašto od jesenas igra košarku života: Jedan poziv menja sve!
image (5) - Copyright fiba.basketball

Finski košarkaš Lauri Markanen jedno je od najprijatnijih iznenađenja u NBA, jer se u ekipi Juta Džez nametnuo kao lider sa prosekom od 24,5 poena, 8,5 skokova i 1,9 asistencija po meču, što zajedno sa učinkom drugih igrača, ovaj totalno renovirani tim drži u igri za plej-of.

Markanen je u podkastu "The Old Man & the Three" otkrio da je noć uoči početka Eurobasketa saznao za svoj trejd iz Klivlenda među "džezere" i da se te večeri nije dobro osećao, ali je jedan poziv promenio sve.

- Trejd se degodio noć pre naše prve utakmice na Eurobasketu. Bio sam posvećen turniru i niotkuda se dogodila razmena igrača. Bio sam malo emotivno nabijen. Mislili smo da smo našli dom u Klivlendu, pa je bilo malo teško... Nepoznati telefon iz Amerike me je pozvao na "FaceTime" i tada nisam želeo da podignem slušalicu, pa se nisam odazvao na prvi poziv. Bio je to trener Hardi. Posle nekog vremena sam vratio poziv i dobio kratku preporuku, koja mi je omogućila da se fokusiram na turnir - objasnio je Markanen.

Markanen je na Eurobasketu 2022 postizao u proseku 27,9 poena, 8,1 skok, 2,4 asistencije i 1,6 ukradenu loptu.

- Kada sam prvi put otišao u Jutu, rekli su mi "ono što si radio na Eurobasketu, to je ono što mi želimo ovde. Tako da mislim da mi je to sve olakšalo.

Hrvati posebno pamte Markanena koji im je spakovao 43 poena i bio najzaslužniji za nihovu eliminaciju u osmini finala Eurobakseta. Protiv Srbije u grupi Finac je postigao 18 poena, uz sedam skokova i pet asistencija, a meč je završen pobedom "orlova" rezultatom 100:70.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike