Neće biti problema da Monako igra u Evroligi i sledeće sezone! Direktor takmičenja otkrio i kakva je situacija sa ekipom CSKA

11.01.2023

13:55

0

Ruski tim je suspendovan, a tek kada se reintegriše, može se razmatrati povratak u takmičenje

Neće biti problema da Monako igra u Evroligi i sledeće sezone! Direktor takmičenja otkrio i kakva je situacija sa ekipom CSKA
Majk Džejms i Kevin Panter - Copyright MN Press

Aktuelna sezona Evrolige nalazi se na polovinu, a već se govori o spisku učesnika za narednu sezonu.

Izvršni direktor Evrolige Maršal Glikman, otkrio je da bi voleo da košarkaši Monaka i naredne sezone igraju u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju, prenosi "Ekip".

On je sinoć pratio meč Monaka i Olimpijakosa u kome je tim iz Kneževine slavio sa 64:60 i tako ostao na vodećoj poziciji, zajedno sa Real Madridom.

Francuski mediji navode da bi Monako morao da izbori plej-of Evrolige da bi i naredne sezone dobio specijalnu pozivnicu za nastup u ovom takmičenju.

- Reći da je mesto garantovano nije tehnički tačno. Ali, ja ću to istaći ovako, želimo da Monako nastavi da se razvija u Evroligi - rekao je Glikman.

On je podsetio da 13 klubova ima stalne licence za učešće u Evroligi.

- Jedan od akcionara, CSKA, suspendovan je zbog rata u Ukrajini, što nam daje malo prostora. Pošto se CSKA neće vratiti ni sledeće sezone, pošto niko ne zna šta će se dogoditi u geopolitičkom smislu, ostanak Monaka ne bi trebalo da bude problem. Kada se CSKA reintegriše, biće komplikovanije. U svakom slučaju za Monako bi najjednostavnije bilo da se kvalifikuje na osnovu svojih sportskih rezultata. Ali da budemo jasni: želimo Monako. Želimo da budu deo porodice Evrolige - zaključio je Glikman.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike