Fenerbahče u arhivi, ABA je prioritet

04.10.2020

12:33 >> 12:51

0

Autor: M. Rogač

Košarkaši Crvene zvezde u ponedeljak igraju meč prvog kola regionalne lige protiv Cibone

Fenerbahče u arhivi, ABA je prioritet
Copyright MN Press

Jadransku plovidu košarkaši Crvene zvezde kreću iz Hrvatske. Izabranici trenera Saše Obradovića imaju priliku, posle poraza od Fenerbahčea na startu Evrolige, da poprave raspoloženje na regionalnoj sceni. Prva prepreka je ekipa Cibone u ponedeljak od 18.00 u dvorani “Dražen Petrović”.

Crveno-beli su se iz Istanbula u Beograd vratili u subotu uveče, obavili su testiranja (svi dobili negativne rezultate), a već danas kreću put Zagreba. Van pogona je i dalje Emanuel Teri koji je pre sedam dana bio pozitivan na kovid-19.

– Čeka nas izuzetno važna utakmica. Sagoreli smo u Istanbulu, delom i zbog očekivanja, a delom i što je to bila prva prava utakmica nakon velike pauze – izjavio je pred put trener Saša Obradović. – Upravo tu tražimo dodatni motiv – da promenimo “klimu”, odigramo bolje i počnemo na pravi način ovo takmičenje. Vidimo da su u ABA ligi iznenađenja moguća, svako svakoga može da dobije, a regionalno takmičenje je iz više razloga prvi prioritet za Crvenu zvezdu. U ovoj ligi ćemo morati da dajemo maksimum uz poštovanje prema svakom protivniku i svakoj utakmici.

Iskusni košarkaš Zvezde Marko Simonović zna kako izgledaju gostovanja Ciboni i veruje u pobedu njegovog tima.

– Očekuje nas mlada, samim tim i vrlo motivisana ekipa željna dokazivanja – kaže Simonović. – Sa te strane moramo biti maksimalno oprezni i respektovati ekipu Cibone, posebno u svetlu iznenađenja na startu prvenstva. Košarka se nije igrala sedam meseci i biće nam potrebno vreme da se uigramo i uhvatimo takmičarski ritam. Uz sve to, nismo se ni raspakovali, a krećemo na novi put. To će se često dešavati ove sezone. Kada na sve to dodamo i pandemiju korone, jasno je da će svako gostovanje biti teško i neugodno iz više uglova. Naš cilj je da krenemo pobedom u Zagrebu.

Publika će u Zagrebu moći da vidi ekipu koja je jedan od glavnih favorita za osvajanje ABA lige. Za razliku od Srbije gde se aplauzi sa tribina ne čuju, u Hrvatskoj je određeni broj navijača dozvoljen.

Dolazi nam najteži protivnik – naglasio je trener Cibone Ivan Velić. – Međutim, kako sam i rekao na početku sezone, ne zanima nas kakvi su drugi timovi. Jednostavno ćemo ovu sezonu gledati sebe i svoju igru, da je poboljšamo i ispravimo neke greške koje smo imali u prve tri utakmice hrvatskog prvenstva. Želimo da vidimo gde smo sad u odnosu na jednu evroligašku ekipu. Pokušaćemo da im pariramo što je više moguće. Oni su glavni pretendent za osvajanje lige, pa je s te strane za nas ovo najlakša utakmica.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike