Da li je vreme za paniku? Igrač Cedevita Olimpije igrao zaražen, kompletan tim u samoizolaciji

05.10.2020 | 08:15 >> 11:14

Tokom nedeljne utakmice protiv Krke, u klub stiglo obaveštenje da je jedan igrač bio pozitivan na testovima urađenim tokom dana

Copyright MN Press

Nije da nije moglo da se očekuje u okolnostima u kojima živimo, ali iz Ljubljane stiže vest koja zabrinjava.

Kompletan tim Cedevita Olimpije nalazi se u dvadesetčetvorosatnoj samoizolaciji pošto je jedan igrač bio pozitivan na koronavirus. Što je najgore, informacija u slovenački klub stigla je na poluvremenu jučerašnjeg meča ABA lige protiv Krke, a momak čije ime nije saopšteno, a nagađa se da je reč o Alenu Hodžiću koji se nije vratio na teren posle pauze između druge i treće četvrtine.

Baš kao i igrači Cedevite i svi igrači Krke će kompletan ponedeljak provesti u samoizolaciji.

– Tokom poluvremena na meču Cedevita Olimpije i Krke, dobili smo informaciju da je jedan od članova našeg tima pozitivan na Kovid-19. Tokom prethodnih sedam dana prošli uradili smo dva testa. Kada smo se vratili iz Pariza sa prve utakmice Evrokupa uradili smo test i svi igrači su bili negativni. U nedelju ujutru obavili smo ponovo testiranja, kako nalaže protokol Evrokupa. Kao što znate u sredu dočekujemo Bursu u dvorani “Stožice”. Tokom meča stigla je informacija da imamo zaraženog. Odmah smo reagovali i ispoštovali smo sve protokole koje Slovenija propistuje. U stalnom smo kontaktu sa svim nadležnim institucijama. Svi igrači će biti u samoizolaciji tokom sledeća 24 časa. Igrač koji je zaražen nema nikakve simptome. Poštovaćemo sva pravila – rekao je direktor Cedevita Olimpije Davor Užbinec.

Ovaj slučaj nije presedan od kada je nastavljena sezona u evropskoj klupskoj košarci. Gotovo svakodnevno stižu vesti o tome da je neko od igrača iz timova koji igraju Evroligu već uspeo da se zarazi koronom. Najbolji primeri su ono što se desilo u Barseloni, ali i CSKA.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam