Obradović konačno može da bude zadovoljan: Ovo je pravi put!

29.12.2022

22:50

0

Autor: P. K.

Trener Partizana podvukao crtu posle trijumfa protiv Bajerna

Obradović konačno može da bude zadovoljan: Ovo je pravi put!
Željko Obradović - Copyright MN Press

Košarkaši Partizana na maestralan način spustili su zavesu na 2022. godinu. Posle izuzetno turbulentnog perioda, crno-beli su uspeli da se vrate na trijumfalni put i sa pet uzastopnih pobeda okončaju godinu na izmaku. Ono što još više može da raduje jesu tri vezane evroligaške pobede, od kojih je poslednja ostvarena večeras protiv minhenskog Bajerna u sjajnoj atmosferi punih tribina beogradske Arene - 83:77.

- Važna pobeda. Protiv nas imali smo tim koji igra vrlo jako. Pričali smo pre utakmice da je važan njihov ofanzivan skok i šut za tri poena. Našli smo načina da dobijemo utakmicu. Čestitam mom timu i hajde da nastavimo priču - kazao je posle meča Obradović.

Crno-belima se još jednom ove sezone dogodilo da olako izgube veliku prednost.

- Nismo se opustili, nije tačno. Igraju ljudi, bore se, vraćaju se... Vraćali su se nekim neverovatnim šutevima. Bilo je u trenucima kada su se vraćali, oni igraju jednu vrstu odbrane, igrač ulazi sa klupe pa zaboravi. Sve je to deo igre. U završnici smo odigrali pametno, osim jedne lopte Dantea, ali on to shvatio da je pogrešio. Šta da se radi, igrači greše. Utisak je pozitivan, igramo neuporedivo bolju odbranu. Možemo da razmišljamo o nekim stvarima u napadu. Košarka je nepredvidiva, ništa ne može da se očekuje, a razlika od 15 poena treba da ti da mirnoću i da odigraš pametnije i bolje, ali nije ovo ni prvi ni poslednji put da je bilo tako - rekao je trofejni strateg, pa nastavio analizu meča.

- Oni su bili na procentu 7/27 za tri poena. Prosečno šutiraju 29 puta. Mi smo takođe šutirali slabo sa distance. Skok u napadu je bio problem. Oni su čvrsti, Bonga ima neverovatnu visinu za poziciju tri, sva rešenja traže u tom igraču. On je bio na našim kreatorima. To je izvanredna atletska ekipa, plus im fali Lučić, svi znamo kako je, oni imaju atletiku. To je to, to je ono što treba da se radi, da se svi borimo i svi zagradimo. Uspeli smo da osvojimo i presudni defanzivni skok.

Još jedna stavka se veoma dopala Obradoviću u igri Partizana.

- Šest izgubljenih lopti je uslovno rečeno dobar broj, kad bi bilo tako, ne bi bilo loše. Izgubljene lopte su normalne, ali nisu normalne bez razloga, ali to nam se desilo u Laktašima i večeras. Mi to gledamo i analiziramo, sve te stvari su i te kako bitne. Na kraju se dođe do toga da mi imamo za dva i tri poena ukupno 65 šuteva, oni 61, ali i sedam penala više, to je otprilike isti broj poseda. Tako da je i to nešto što je važno. Sve je važno, svaki detalj. Sad bismo mogli da analiziramo, ali trebalo bi da se opustimo malo.

Posle dugo vremena, crno-beli će imati malo više uzastopnih dana provedenih u Beogradu, što i te kako raduje Obradovića.

- Imali smo 15 razlike u trećoj četvrtini, sa 10 smo ušli u četvrtu, i onda imaš utakmicu u svojim rukama. Videlo se da je prisutan umor, srećni smo da je kalendar ispao kako je ispao da Novu godinu i Božić igramo kod kuće. Sve to mora da nam pomogne da igramo bolje. Mi smo već sutra od 12 na treningu, da probamo da uključimo igrače koji su van ritma. To je nešto čime bih ja bio zadovoljan - istakao je najtrofejniji trener Evrope, pa se osvrnuo na kvalitet ovosezonske Evrolige.

- Strašno izjednačena, nikad nije bilo tako. Svako svakog može da pobedi. Da vratim film, mi smo imali dobijenu utakmicu u Baskoniji, ali oni imaju strašne šutere. Veoma dobro za Evroligu je da postoji izjednačen kvalitet i da svi mogu da uživaju u kvalitetnim utakmicama - kazao je Željko Obradović.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike