Grobari su najbolji navijači na svetu! Trinkijerija slomile emocije, zagrcnuo se, dirnuli ga u srce!

29.12.2022

21:51

0

Autor: P. K.

- Hvala, hvala svima, doček je bio kao u snovima - kazao je Italijan

Grobari su najbolji navijači na svetu! Trinkijerija slomile emocije, zagrcnuo se, dirnuli ga u srce!
Andrea Trinkijeri - Copyright MN Press

Košarkaši Partizana su upisali novu pobedu u Evroligi, ovog puta prortiv Bajerna. Pred novinare je prvo izašao trener nemačkog tima, a nekada crno-belih, Andrea Trinkijeri.

- Pre svega, čestitam Partizanu, igrali su jako, snažno, bili su odlični u odbrani. Mi smo se mučili, ali smo igrali na jedini mogući način da izgradimo utakmicu i probamo da je dobijemo na kraju.

Fale nam trojica najboljih šutera, morali smo da se snalazimo u napadu, ali igrali smo jako i borili smo se i imali smo šansu. Bili su bolji, čestitamo, i idemo ka sledećoj - kazao je Trinkijeri koji je doček u Beogradu doživeo veoma emotivno.

Čak se u tim trenucima zagrcnuo.

- Nemam reči da se zahvalim. Bilo mi je… Još me sada dira u srce. Kad već nisam ja mogao da dobijem, neka dobije Partizan. Hvala, hvala svima, doček je bio kao u snovima. Ovo je specijalni, specifični klub, najbolji navijači na svetu. To ne kažem ja, to se zna.

Upitan je trener Bavaraca, koliko ekipa može i koliko nedostaju Lučić, Gifaj, Šiško. I šta je potrebno da budu bolji?

- Teško je. Teška je ova sezona, jer prvi znam, mi smo dva puta išli na majstoricu za F4, a svi govorili da smo 17, 16, 14, a mi progurali. Ove godine je konkurencija neviđena, i ove godine je teško. Samo čekam dan kad ćemo imati ekipu, ekipa se borila, nije kvalitetno igrala, ali nije mogla. Ja neću sad sa pištoljem da pucam na moje igrače jer nisu mogli bolje od ovoga - dodao je Italijan.

Zatim mu je postavljeno pitanje može li njegov Bajern među osam najboljih (trenutni učinak 5-11), kao i da prokomentariše da je na vrhu tabele Baskonija sa učinkom 11-5.

- Pogledaću u martu gde smo, sad je rano. Nije iznenađenje što je Baskonija prva, trenutno je nemoguće protiv njih igrati u Vitoriji. Svi šutiraju trojke, fizioterapeut odmah šutne tri trojke. Ova Evroliga je specifična, 17 ekipa hoće u plej-of, svi su se pojačali, sada je Baskonija prva. Videćemo posle.

I za kraj, komentarisao je i crno-bele.

- Ja vidim Partizan kao dobru ekipu, koja prvi put posle mnogo godina igra Evroligu. Prvi put igra ovu Evroligu, sa 34 utakmice. Mislim da može u Top 8, ja navijam za to. Samo mirno. Imaju najboljeg trenera, imaju dobre fizikalije. Samo da budu mirni. Ovo je teško mesto, ima tu velikog pritiska. Sad bismo mi pričali drugačije da je Partizan dobio derbi u Evroligi, koji je bio skoro dobijen.

Ovi drugi zabili tri trojke u poslednjih 45 sekundi. Partizan je vrhunska ekipa, sa vrhunskim trenerom. Samo polako, samo mirno. Mnogo ima da se igra, mnogo ekipa će ići gore, mnogo dole… - zaključio je Trinkijeri čiji će tim u narednom kolu elitnog takmičenja ugostiti Panatinaikos.

Kada je reč o Partizanu, gostovaće Monaku.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike